נושאים חמים

פנקייק שוקו שוקו

פנקייקס מושחתים ושוקלדיים של ארז קומרובסקי, מתוך ספרו - "אפייה קלה". ארז: " אולי מוגזם, אבל אני אוהב את הפנקייקס האלה עם קצפת (לא מתוקה) ואבקת סוכר"

פנקייק שוקו- שוקו (ShutterStock)
פנקייק שוקו- שוקו (ShutterStock)

מצרכים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/3 כוס אבקת קקאו משובח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 2 ביצים בגודל בינוני (M)
  • ½ כוס חלב 3%
  • 100 גרם שוקולד חלב או מריר, קצוץ
  • חמאה, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים בקערה בינונית את הקמח, הקקאו והסוכר.
  • 2. בקערה נפרדת טורפים את השמנת המתוקה עם הביצה והחלב. יוצקים לתערובת הקמח, מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים לבלילה אחידה.
  • 3. מחממים מחבת פנקייקס או מחבת מצופה למניעת הידבקות בקוטר כ-20 ס"מ. מרחיקים ממקור החום, שמים במחבת קוביית חמאה קטנה ומורחים אותה על כל שטח המחבת בעזרת יריעת נייר מטבח.
  • 4. מחזירים את המחבת למקור החום, יוצקים לתוכה מצקת קטנה מהבלילה ובעזרת צדה הקמור של המצקת משטחים לשכבה אחידה. מטגנים את הפנקייק עד שמבצבצות בועות על פניו, וצדו התחתון זהוב. הופכים בעזרת מרית ומטגנים גם מהצד השני כמה שניות בלבד. מעבירים לצלחת ומטגנים באותה צורה את יתר הבלילה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים