נושאים חמים

ברזאולה של סינטה עגל

הברזאולה הוא נקניק מאזור למברד באיטליה. הנקניק המקורי עשוי מנתח אחורי של בקר, כבוש במלח ותבלינים ואז מיובש באוויר למשך 3-4 חודשים. במתכון של אנג סלע אנחנו רק כובשים את הבשר ולא מייבשים אותו עד הסוף

הפקת כבושים עם השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל (יח
הפקת כבושים עם השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל (יח"צ , עדי אדרי)

מצרכים

  • 1 ק"ג סינטה עגל נקי לגמרי (או שייטל או חלק אחורי אחר)
  • 1 ק"ג מלח גס
  • 1/2 ק"ג סוכר לבן
  • 5 שיניי שום פרוסות
  • 3 גבעולי טימין טרי
  • 1 כף פלפל אנגלי גרוס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הכבישה יחד.
  • 2. בכלי איחסון מניחים שכבה של התערובת, עליה מניחים את הסינטה ומכסים בשאר התערובת. מעבירים למקרר ל- 48 שעות.
  • 3. אם אתם רוצים את הבשר כבוש אבל עדיין מעט חי, תוציאו מהמלח, תשטפו, תייבשו היטב ותאחסנו במקרר.
  • אם אתם רוצים לכבוש את הבשר עד הסוף, אני מציע להשאיר ל-48 שעות נוספות במלח ורק אז לשטוף, לייבש ולאחסן במקרר.
  • 4. את הברזאולה פורסים דק ומגישים עם חרדל וקורנישונים או חמוצים אחרים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים