נושאים חמים

חלמונים כבושים

למראית עין זה נראה מוזר וחסר טעם לקחת חלמונים, לקבור אותם במלח, לייבש ולשמור, אבל התוצר הסופי כל כך עשיר בטעם מרוכז של ביצה והמרקם כייפי, שזה משדרג כל מנה- מסלט קיסר ועד פסטה קרבונרה

הפקת כבושים עם השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל (יח
הפקת כבושים עם השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל (יח"צ , עדי אדרי)

מצרכים

  • 4 חלמונים
  • 2 כוסות מלח דק
  • 1 כוס סוכר לבן

אופן ההכנה

  • 1. בכלי איחסון רחב, מניחים שכבה של תערובת המלח והסוכר. בעזרת כף עושים 4 גומות לחלמונים. בזהירות מניחים את החלמונים על המלח, מכסים בשאר התערובת ומכניסים למקרר ל 4 ימים.
  • 2. אחרי 4 ימים, החלמונים קשים ולחים. מוציאים את החלמונים מהמלח, שוטפים במים קרים, מורידים את שאריות המלח שנדבקו ובעזרת מגבת נייר מייבשים את החלמונים.
  • 3. מחממים תנור ל -65 מעלות. מרססים את רשת התנור עם ספריי שמן ומניחים את החלמונים על הרשת. מייבשים בתנור ל-3 שעות.
  • 4. אחרי 3 שעות החלמונים צריכים להיות קשים ויבשים.
  • מאחסנים את החלמונים בקופסא אטומה עם אורז, שעוזר לספוח את שאריות הלחות ומאריך את חיי המדף שלהם עד 3 חודשים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים