נושאים חמים

ירקות שורש כבושים

כובשים ארטישוק ירושלמי, לפת, גזר, שורש סלרי, כרוב ושאר ירקות שאוהבים כמו כרובית, פלפלים ואיפלו סלק ומשתמשים בהם כל השנה כתוספת לטרין כפרי, פטה כבד או סתם כנישנוש כייפי.

הפקת כבושים עם השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל (יח
הפקת כבושים עם השף שניר אנג סלע ממסעדת ג'וז ודניאל (יח"צ , עדי אדרי)

מצרכים

  • 3 ארטישוקים ירושלמים שטופים היטב ופרוסי לפרוסות דקות
  • 2 לפתות קטנות קלופות ופרוסות ל 6 פלחים
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים למקלות
  • חצי כרוב לבן חתוך לקוביות גסות
  • 1 שורש סלרי קלוף ופרוס לרצועות דקות
  • 1 ליטר מים
  • 1 ליטר חומץ טבעי
  • 70 גרם מלח (1/2 3 כפות)
  • 50 גרם סוכר לבן (4 כפות)
  • 8 עלי דפנה
  • 12 גרגירי פלפל אנגלי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גבוה מביאים לרתיחה את הנוזלים, המלח, הסוכר והתבלינים.
  • 2. מניחים את הירקות בצנצנות סטריליות ושופכים את הנוזל הרותח על הירקות עד שהם מכוסים לחלוטין.
  • 3. הירקות הכבושים מוכנים אחרי 48 שעות ויחזיקו עד שיגמרו.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים