וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס מלוח-מתוק עם נקטרינות וגבינות

תשכחו מכל מה שחשבתם על מאפינס. קלוגר מביא את הגרסה הבועטת שלו למאפה המוכר: גבינת טולום, בזיליקום, נקטרינות חרוכות ופיסטוקים קצוצים

מתכון מאת: רוברט קלוגר, מערכת וואלה

מתכוני גבינת צהובה של הסרווסריה. דרור עינב
מתכוני גבינת צהובה של הסרווסריה

מצרכים למתכון

  • עבור 6 יחידות
  • 15 גרם חמאה
  • 2 נקטרינות צהובות, בשלות (אפשר להמיר במשמשים)
  • 1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 20 גרם פרמזן מגוררת דק
  • 50 גרם גבינת טולום מפוררת בידיים
  • עלי בזיליקום מ 2-3 גבעולים, קצוצים דק
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 2 כפות (30 גרם) שמן קנולה/זית
  • 1 ביצה L
  • לפיזור למעלה:
  • 25 גרם פיסטוקים קצוצים גס
  • 30 גרם גבינת טולום מפוררת
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. בינתיים, חוצים את הנקטרינות ומגלענים. כל חצי פורסים ל-6 פלחים לאורך (אם החלטתם להשתמש במשמשים, פורסים כל חצי ל-4 פלחים לאורך).
  • 2. מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה, ממיסים חמאה (לא להיבהל מהחריכה של החמאה - היא תעניק טעם אגוזי למנה) ומקפיצים את פרוסות הנקטרינות כשתי דקות עד לצריבה והשחמה קלה. מוציאים לצלחת, ומניחים בצד.
  • 3. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, סוכר, מלח, פרמז'ן, טולום ובזיליקום קצוץ.
  • 4. בקערה נפרדת, מערבלים בעזרת מזלג או מטרפה את השמנת החמוצה, השמן והביצה לתערובת חלקה. יוצקים לתוך הקערה עם ה"יבשים", ובעזרת כף בוחשים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד אך גרגירי (בדומה למרקם של גבינת קוטג').
  • 5. יוצקים כף גדושה מהתערובת לכל שקע של מאפין (הכמות בכל שקע צריכה להיות עד גובה 2/3). נועצים בכל מאפין כשלוש פרוסות נקטרינה (חצי מכל פרוסה בתוך התערובת וחצי מחוצה לה. כך, החצי העליון של כל פרוסה ייצרב באפייה). מפזרים מעל גבינת טולום מגוררת, מעט בזיליקום קצוץ ופיסטוקים קצוצים.
  • 6. אופים בתנור כ-20 דקות עד שהמאפה 'קפיצי' למגע ושחום בדפנות. מוציאים, מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully