וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקפא סמי-פרדו עם קרמל אגוזי לוז

מקפא סמי- פרדו (חצי קפוא) שמנתי עם שזיפים חמצמים וקרמל אגוזי לוז

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס,
מקפא סמפי פרדו על מקל עם שזיפים ואגוזי לוז מקורמלים של נעמה נויהאוז/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור 2 תבניות אינגליש קייק או לכ- 20 כוסיות קטנות
  • לפרלין אגוזי לוז:
  • 150 גר סוכר (3/4 כוס)
  • 3 כפות מים
  • 200 גר אגוזי לוז קלויים מומלחים (מהפיצוציה) ומנוקים מהקליפה החומה הדקה (טיפ מגבת בתמונות)
  • לסמיפרדו:
  • 4 ביצים מופרדות (גודל L)
  • 70 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 1 כפית תמצית וניל טהור (מחית עם זרעים עדיפה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 ליטר שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 300 גרם שזיפים אדומים (כ-10 יח') מגולענים וחתוכים לקוביות
  • יתרת פרלין טחון

אופן ההכנה

  • 1. הפרלין: שמים את הסוכר והמים בסיר על אש נמוכה ומבשלים עד שמתקבל קרמל זהוב.
  • 2. מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים עד שהם מצופים בקרמל. שופכים את האגוזים המקורמלים על גבי נייר אפיה ומשטחים מעט. לאחר שהתקררו לחלוטין, שוברים לחתיכות וטוחנים במעבד מזון לפירורים.
  • 3.מרפדים את התבניות בניילון נצמד גדול בהרבה משטח התבנית על מנת לאפשר עיטוף המקפא גם מלמעלה. בכוסיות אין צורך בניילון. מפזרים מעט פרלין טחון בתחתית התבניות/הכוסיות, ושומרים את היתרה לסמיפרדו ולקישוט הקינוח לפני ההגשה.
  • 4. הסמיפרדו: במיקסר עם מקצף או ביד בעזרת מטרפה מערבבים במהירות חלמונים, סוכר ותמצית וניל כ-5 דקות עד שהקצף חיוור ותפוח והסוכר נמס.
  • 5. במיקסר עם מקצף או ביד בעזרת מטרפה מקציפים במהירות שמנת מתוקה לקצפת רכה אך יציבה (לא נוזלית).
  • 6.את השזיפים מעבדים במעבד מזון למחית חלקה. מסננים ושומרים רק את המחית הנקיה מקליפות.
  • 7. במיקסר עם מקצף או ביד בעזרת מטרפה מקציפים במהירות חלבונים ומלח לקצף מבריק ויציב. כ-3 דקות במיקסר.
  • 8. מוסיפים לקערת החלמונים המוקצפים את מחית השזיפים ויתרת הפרלין הטחון ומערבבים בתנועות קיפול. מקפלים פנימה גם את השמנת המוקצפת ולבסוף את החלבונים המוקצפים.
  • 9. שופכים לתבניות/לכוסיות (ניתן להוסיף מקלות בכוסיות ולעטר במעט פרלין) עוטפים בניילון וומכניסים למקפיא ללילה או 4 שעות לפחות.
  • 10. מוציאים מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.הופכים את הסמיפרדו על גבי צלחת ההגשה וחותכים למנות בסכין חלקה טבולה במים חמים.ניתן לעטר בפירות טריים, רוטב פירות יער, גרידת לימון, פרלין קצוץ, אגוזים קלויים או שוקולד מומס.
  • טיפ:
  • ברגע שהמקפא הפשיר, לא ניתן להקפיאו שנית ולהנות ממנו באותה המידה. עדיף לחסלו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully