נושאים חמים

סנדוויץ' חצילים ממולא גבינות

סנדוויץ' חציל חם ממולא גבינות נמסות ומעל הכל סלסת עגבניות רעננה. השימוש בחומץ בלסמי ומעט סוכר יוסיף לחצילים מתקתקות נפלאה, שמשתלבת נהדר עם הגבינות והעגבניות

"מפרום"חצילים עם גבינות בסלסת עגבניות טריות של רות אוליבר (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • למפרום:
  • 2 חצילים בינונים
  • 250 גרם תערובת גבינות (צהובה, בולגרית,קשקבל, צפתית קשה, מעט קוטג', באיזה יחס שרוצים רק שלא תהיה נוזלית )
  • 1/3 כוס שמן זית למריחה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט סוכר לפיזור
  • להגשה:
  • מעט שמן לטיגון
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • לסלסה:
  • 2 עגבניות אדומות מאוד קצוצות דק
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שטוחה בניר אפיה.
  • 2. חותכים את החצילים לסנדביץ': פרוסה אחת לא עד הסוף ואת השניה עד הסוף, כך שמתקבלים צמדים מחוברים בחלקם. ממליחים מעט את החצילים ממתינים כ 10 דקות, מערבבים שום כתוש בשמן זית ומורחים כל זוג חצילים בעזרת מברשת בשמן . מורחים גם בין הזוגות.
  • 3. מניחים את החצילים על תבנית, מפזרים מעליהם מעט סוכר (כמו שמפזרים מלח) ואופים כ-30 דקות . מוציאים ומקררים.
  • 4. ממלאים ב'פה' של כל זוג את תערובת הגבינות. עד שלב זה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר ולהשתדל לא לזלול ככה.
  • 5. מחממים מעט שמן במחבת, מפזרים סוכר ובלסמי ומטגנים את החצילים כ -2 דקות מכל צד. החצילים יקבלו צבע זהוב מאוד.
  • 6.מכינים את הסלסה: מערבבים את הירקות ומתבלים בלימון שמן ומלח.
  • 7. מניחים כף של סלסלה מעל כל סנדויץ' חציל ממולא גבינות, ומתענגים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים