וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגרול בננה ברוטב שוקולד

מתכון מאת: אביב משה, מערכת וואלה

מאפה פילו במילוי בננה ברוטב שוקולד עבור שמן עץ הזית. אפיק גבאי,
מאפה פילו במילוי בננה ברוטב שוקולד עבור שמן עץ הזית/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • עבור 12 מאפים
  • 6 בננות חצויות לרוחבן
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 12 דפי פילו
  • שמן קנולה למשיחת המאפים
  • לרוטב השוקולד:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד (200 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל\
  • 4 כפות וויסקי

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה רחבה, וטובלים בהם את הבננות החצויות.
  • 2. מקפלים כל עלה פילו לשניים (לצורת מלבן, כפי שמוצג בוידאו), מניחים את הבננה בשולי המלבן הכפול ומגלגלים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • 3. מרססים (או לחילופין מברישים) מעט שמן קנולה על כל מאפה.
  • 4. בתנור בחומם מראש לחום מקסימלי (כ-250 מעלות), אופים למשך 10-12 דקות (עד להזהבה יפה).
  • 5. בינתיים מכינים את רוטב השוקולד:על אש בינונית, יוצקים את השמנת המתוקה לקלחת. מוסיפים גם את תמצית הוניל והויסקי, וכשהתערובת מגיעה לרתיחה - מוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהמסה אחידה, ומכבים את האש (זהירות לא לשרוף את השוקולד).
  • 6. מגישים: יוצקים את הרוטב בצלחת עמוקה, ומניחים מעליו את מאפי הבננה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully