- 1. במעבד מזון עם להב מתכת שמים את החומרים היבשים - קמח, מלח, סוכר, פלפל שחור ועשבי התיבול.
- מעבדים כמה שניות ועוצרים.
-
- 2. מוסיפים את החמאה ומעבדים כ-2 דקות נוספות עד להיווצרות פירורים ועוצרים. מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים בפולסים עוד דקה, רק עד להיווצרות גוש בצק (עיבוד יתר יפגום בפריכות העוגיות).
-
- 3. למוצאים את הבצק למשטח מקומח, מעצבים (לא לשים) בעדינות למלבן בעובי של כ -2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
-
- 4. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. מרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של חצי ס"מ. מיישרים את שולי המלבן בסכין וחותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
-
- 5. מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה ובעזרת האצבעות יוצרים שפיץ באחד מקצוות העוגיה/מקל. אופים כ-20-25 דקות עד להזהבת הבצק. מקררים.
-
- 6. להגשה: חותכים את עוקץ העגבניה, מרוקנים מעט מתוכנה ובעדינות מלבישים עגבנית שרי על כל עוגיה. מניחים בצלחת הגשה.
-
- איחסון:
- את העוגיות, ללא העגבניות, ניתן לשמור לאחר הקירור בקופסה אטומה שבוע ימים.
-
- פינת היצירה:
- * ניתן לגוון את התבלינים בבצק לפי טעמכם: צ'ילי חריף, אבקת שום, זעתר, קימל או מעט גבינת פרמזן טחונה.
- * הבצק מעולה גם להכנת קלתית לקישים, מומלץ להכין כמות כפולה ממנו, להקפיא ולהפשיר במידת הצורך.