וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גפרורי חמאה מדליקים

מקלות חמאה מלוחים, עם עשבי תיבול טריים ותבלינים שלראשם עגבנית שרי

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

גפרורי חמאה פריכים עם תבלינים של נעמה נויהאוז עבור סוגת. נמרוד סונדרס,
גפרורי חמאה פריכים עם תבלינים של נעמה נויהאוז עבור סוגת/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור 12 עוגיות
  • לבצק:
  • 280 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית עלי תימין טרי (או 1/4 כפית יבש)
  • 1/2 כפית עלי רוזמרין טרי חתוכים דק (או 1/4 כפית יבש)
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
  • מיץ מחצי לימון
  • להגשה:
  • עגבניות שרי תמר (קטנות ומאורכות)

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון עם להב מתכת שמים את החומרים היבשים - קמח, מלח, סוכר, פלפל שחור ועשבי התיבול.
  • מעבדים כמה שניות ועוצרים.
  • 2. מוסיפים את החמאה ומעבדים כ-2 דקות נוספות עד להיווצרות פירורים ועוצרים. מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים בפולסים עוד דקה, רק עד להיווצרות גוש בצק (עיבוד יתר יפגום בפריכות העוגיות).
  • 3. למוצאים את הבצק למשטח מקומח, מעצבים (לא לשים) בעדינות למלבן בעובי של כ -2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.
  • 4. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות. מרדדים את הבצק המקורר למלבן בעובי של חצי ס"מ. מיישרים את שולי המלבן בסכין וחותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • 5. מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה ובעזרת האצבעות יוצרים שפיץ באחד מקצוות העוגיה/מקל. אופים כ-20-25 דקות עד להזהבת הבצק. מקררים.
  • 6. להגשה: חותכים את עוקץ העגבניה, מרוקנים מעט מתוכנה ובעדינות מלבישים עגבנית שרי על כל עוגיה. מניחים בצלחת הגשה.
  • איחסון:
  • את העוגיות, ללא העגבניות, ניתן לשמור לאחר הקירור בקופסה אטומה שבוע ימים.
  • פינת היצירה:
  • * ניתן לגוון את התבלינים בבצק לפי טעמכם: צ'ילי חריף, אבקת שום, זעתר, קימל או מעט גבינת פרמזן טחונה.
  • * הבצק מעולה גם להכנת קלתית לקישים, מומלץ להכין כמות כפולה ממנו, להקפיא ולהפשיר במידת הצורך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully