וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת ברוקולי

במיוחד לרגל חג השבועות הבא עלינו לטובה, עז תלם מערבב את הברוקולי האנרגטי עם גבינות ושיבולת שועל ומתקתק ארוחת ערב נפלאה.

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה!

פשטידת ברוקולי של עז תלם. נמרוד סונדרס,
פשטידת ברוקולי של עז תלם/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • לתבנית בגודל 20X24 (או גודל דומה):
  • 1 ראש ברוקולי יפה בגודל בינוני או 1/2 חבילה ברוקולי קפוא ומופשר (משקל 400 גרם)
  • 3-4 כפות פירורי לחם
  • 4 כפות גדושות פתיתי שיבולת שועל (אינסטנט, לדייסה)
  • 4 ביצים גודל M
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
  • 50 גרם גבינת פטה או גבינת עיזים (בגליל), חתוכה גס
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית, לשימון התבנית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. אם משתמשים בברוקולי טרי, מפרידים לתפרחות, קולפים את הגבעול העבה וחותכים את התפרחות והגבעול הקלוף לקוביות בינוניות (לא חייבים להקפיד על הצורה). אם משתמשים בברוקולי מופשר, רק קוצצים מעט את התפרחות שיהיו בגודל אחיד.
  • 3. שמים בקערה את קוביות הברוקולי החתוך, הגבינות, שיבולת השועל, פירורי הלחם והביצים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4. מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים כ-35 דקות או עד שהמאפה מתייצב ומזהיב מעט מלמעלה. נותנים לפשטידה להתקרר לפני שמגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully