וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות ערוק של סבתא

עודכן לאחרונה: 25.3.2024 / 7:33

לכל עדה יש את קציצות הירק שלה. אלו שלמדתי להכין מסבתי, יוצאת עיראק, נקראות ערוק. המרכיב העיקרי שבהן הוא תפוחי אדמה מעוכים לפירה, ואת הגוון הירוק הן מקבלות בזכות המון פטרוזיליה

קציצות ערוק של עז תלם. נמרוד סונדרס
בארוחת בוקר של שבת או בכריך לדרך. ערוק מושלמות/נמרוד סונדרס

הערוק היא אחת מגאוות המטבח העירקי, דווקא בגלל שהיא כזו נפוצה ולא חגיגית. היא לא עולה על שולחן החג ולא בארוחת שישי. מגישים אותה לרוב, על פי המסורת, בשבת בבוקר (אצל הסבים והסבתות שלנו לא היה כזה דבר שנקרא בראנץ', אלא סתם ארוחת בוקר מושקעת של שבת) אבל נהוג להגיש אותה גם בסוכה וכמובן שאף אחד לא יסרב לה באחד מערבי חג החנוכה. בקיצור, היא על-זמנית.

בישראל של ימינו כיף להגיש אותה גם לארוחת ערב מושקעת, אבל קלילה, בצירוף טחינה טובה וירקות חתוכים. אבל היא הכי טובה בתוך כריך מושקע. לעבודה, ליום לימודים ארוך, לפיקניק והאפשרויות לא נגמרות. במתכון הזה גם קיימת האופציה וכל הההוראות ליצירת כריך מושקע כזה.

את הגוון הירוק שלה הערוק מקבלת משפע של פטרוזיליה קצוצה, אז לא לנסות להתקמצן, שם נמצא כל הקסם.

קציצות עיראקיות של סבתא

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה אוכל

קציצות ערוק של עז תלם. נמרוד סונדרס
קציצות ערוק של עז תלם

מצרכים למתכון

  • ל-25 לביבות:
  • ללביבות:
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כפית כמון (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
  • 1 כפית פפריקה חריפה (רשות)
  • 1-2 כפיות שטוחות מלח
  • 2 כפות קמח רגיל או מלא
  • 2 ביצים
  • שמן, לטיגון רדוד
  • ליצירת כריכים:
  • 5 לחמניות
  • טחינה ביתית
  • פרוסות עגבניה
  • עלי חסה
  • פרוסות בצל סגול
  • מלפפונים חמוצים

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) כ-30-40 דקות או עד שהתרככו. בעודם חמים, מסירים בזהירות את הקליפה ומועכים אותם לפירה עם מזלג או מועך פירה. מקררים מעט.
  • 2. מוסיפים לפירה את כל שאר המצרכים ללביבות מלבד הביצים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • 3. מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים שוב.
  • 4. מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון רדוד. מניחים כפות מהתערובת במחבת ומטגנים 2-3 דקות מצד אחד ו-2 דקות מצד שני, עד לקבלת צבע חום יפה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים ליצור לביבות עם שאר התערובת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully