וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל אנטיאס, מנגולד וסלט רימונים

את הירקות במנה ותבשיל המנגולד ניתן להכין מראש. ברגע האחרון, לפני שמתיישבים לשולחן, מסדרים את הדגים מעל הירקות, מכניסים לתנור ל-12 דקות ומגישים

מתכון מאת: סבינה ולדמן, מערכת וואלה

איניטאס בעגבניות, מנגולד ורימונים לראש השנה. דרור עינב
איניטאס בעגבניות, מנגולד ורימונים לראש השנה

מצרכים למתכון

  • 4 מנות
  • 8 פרוסות אנטיאס - סטייק או פילה
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 בצל קטן פרוס דק
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1 צרור מנגולד שטוף חתוך לרצועות ברוחב 4 ס"מ.
  • 8 חצילים קטנים חצויים
  • 1 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שאטה טחון
  • 1 כף דבש
  • 2 לימונים פרוסים דק
  • 4 עגבניות חתוכות לרבעים
  • 1/2 כוס גרגרי רימון
  • 1/2 כוס תערובת עלי פטרוזיליה, כוסברה, נענע

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מניחים את העגבניות, פרוסות הלימון ואת החצילים על תבנית, מתבלים בשמן זית ומלח וצולים כ-15 דקות עד להזהבה.
  • 3. בסיר רחב על להבה נמוכה מטגנים בשמן את את הבצל כ-10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום והמנגולד ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את המים ומגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל שאטה. מוסיפים דבש ומערבבים.
  • 4. מתבלים את פרוסות הדג במלח ופלפל ומניחים מעל תבשיל המנגולד יחד עם העגבניות, החצילים והלימון. מעבירים לתנור ל-12 דקות.
  • 5. מערבבים בקערה את הרימון ועשבי תיבול, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מוצאים את התבשיל מהתנור ומפזרים מעל את הסלט הטרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully