נושאים חמים

עגבניות ממולאות בשר

מאכל מיוחד לחגי תשרי, שבלאדינו מכנים אותו 'טומאט רייאנדו' (עגבניות ממלואות) - עגבניות שמנמנות ועסיסיות במילוי בשר, כמיטב המסורת הספרדית.

עגבניות ממולאות של אורלי פלאי (יח
עגבניות ממולאות של אורלי פלאי (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 12 עגבניות מגי קטנות
  • 1/2 קילו בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מצננים ומערבבים את הבקר הטחון עם הבצל המטוגן ויתר החומרים.
  • 3. מרוקנים את העגבניות מהמיץ והגרעינים ושומרים אותם לרוטב.
  • 4. ממלאים את העגבניות במלית בשר מתובלת ומניחים בתבנית שיכולה להתאים גם להגשה.
  • 5. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים כפית על כל עגבניה ואת השאר יוצקים לתבנית עצמה. אופים 30 דקות ומגישים חם.
  • 6. מכינים מראש: אם מתכננים להכין מראש, אופים רק 20 דקות עם כיסוי של רדיד אלומיניום. לפני ההגשה מכניסים את התבנית לתנור חם ללא כיסוי ומחממים במשך 10 דקות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים