וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט פסטה צבעוני עם עוף

סלט צבעוני של פסטה עם רצועות עוף, עגבניות שרי ובזיליקום, שאפשר להכין מראש, לארוז ולאכול בכיף מחוץ לבית

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

סלט עוף ופסטה של אורלי פלאי לסוגת. צילום: נמרוד סונדרס,
סלט עוף ופסטה של אורלי פלאי לסוגת/צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 500 גרם (1 שקית) פסטה קצרה
  • 300 גרם חזה עוף
  • ענפי טימין
  • שמן זית לצלייה, לשימון ולתיבול הפסטה
  • 20 עגבניות שרי מכל מיני צבעים
  • 2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
  • 3 כפות זיתי קלמטה קצוצים
  • חופן עלי בזיליקום
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת צלייה. משמנים קלות את נתחי חזה העוף, מפזרים את עלי הטימין וצולים 2-3 דקות מכל צד, תלוי בעובי שלהם. מצננים ופורסים לרצועות.
  • 2. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים, מצננים ומוסיפים מעט שמן כדי שלא יידבק.
  • 3. מערבבים בקערה פסטה, עוף, עגבניות שרי, עגבניות מיובשות, זיתים ובזיליקום. מוסיפים בלסמי ו-4 כפות שמן זית מערבבים ומתבלים.
  • צמחונים? מחליפים את העוף בגבינת פטה.
  • טבעונים? מחליפים את העוף בטופו וצולים על מחבת עם שמן זית ובלסמי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully