נושאים חמים

עוגת מרנג עם תאנים

עוגה יפה וחגיגית ובתוכה חבויה הפתעה - עד שלא פורסים אותה לא יודעים מה היא מכילה בתוכה. המרנג מלמעלה משדרג את העוגה, ונותן לה נראות יוצאת דופן

מגזין סוכות 2016 (נמרוד סונדרס)
מגזין סוכות 2016 (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל- 2 תבניות מלבניות בגודל 27X8 ס"מ:
  • 3 ביצים
  • 260 גרם (1/3 2 כוסות) סוכר לבן
  • 250 מ"ל (1 כוס+ 1 כף) שמן קנולה
  • 110 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) חלב
  • 4 גרם (1 כפית) מלח
  • 7 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 240 גרם (3/4 2 כוסות+ 1 כף) קמח מנופה
  • 6 תאנים חצויים לשניים
  • למרנג:
  • 8 חלבונים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 100 גרם (שקית + 2 כפות) פודינג וניל

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים, סוכר ושמן קנולה. מוסיפים את החלב והמלח, ולבסוף מוסיפים את אבקת האפייה והקמח המנופה.
  • 2. משמנים קלות את התבניות, ומוזגים את הבלילה לתבניות, מעבירים למקרר לכ- 1/2 שעה.
  • 3. כעבור חצי שעה מחממים תנור לחום 160 מעלות, מוציאים את העוגות מן המקרר ומניחים את חצאי התאנים. מכניסים לתנור למשך 40-45 דקות.
  • 4. בינתיים מכינים את המרנג: מקציפים את החלבון והסוכר למרנג רך ויציב. מוסיפים את הפודינג, וממשיכים רק עד לקבלת מרנג יציב. מזלפים את המרנג על גבי העוגות.
  • 5. מגבירים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים למשך 8 דקות נוסספות.
  • טיפ:
  • בשביל שיצא מרנג מושלם, לאחר 8 דקות האפייה, רצוי לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור למשך כ- 15 דקות, עד שהתנור מתקרר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים