נושאים חמים

דבלים ממולאות

השפית אביבית פריאל מאוזריה עם מתכון נפלא לתאנים מיובשות ממולאות בשר ברוטב רימונים ודבש

דבלים ממולאות לסוכה של אביבית פריאל (דרור עינב)
דבלים ממולאות לסוכה של אביבית פריאל (דרור עינב)

מצרכים

  • 20 יח' דבלים יפות ושלמות
  • 2 בצלים קלופים ופרוסים
  • למילוי:
  • 200 גר' בשר אונטריב טחון
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • בצל קטן קצוץ
  • 2 כפות צנוברים
  • 1 ביצה
  • לרוטב:
  • 3/4 כוס יין אדום
  • 1 כוס רכז רימונים
  • כף דבש
  • כפית שום כתוש
  • 2 כפות עלי נענע

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את חומרי המילוי.
  • 2. חורצים חריץ קטן בצידי הדבלים וממלאים.
  • 3. מרפדים תבנית חסינה לחום בפרוסות בצלים ומסדרים מעליהם את הדבלים הממולאות.
  • 4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית. מכסים בניר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה. מסירים את הכיסוי ומשאירים ל-10 דקות נוספות. מגישים עם עלי נענע טריים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים