וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מטפונה כרוב בלאדי

בועז פלד, שהיה בעברו שף תל אביבי, בחר להעתיק את חייו לרמת הגולן, שם יש לו את כל המרחבים להשתמש באדמה ובצמחים שגדלים מסביב, כמו כרוב בלאדי.

מתכון מאת: אורי שביט, מערכת וואלה

מתכוני שטח טבעוניים בועז פלד. מאיר וקנין, אנצו ג'וש, מערכת וואלה! NEWS
מתכוני שטח טבעוניים בועז פלד/מאיר וקנין, אנצו ג'וש

מצרכים למתכון

  • כרוב בלאדי שלם
  • כוס פריקי שטופה ומושרת שעה במים
  • 2 עגבניות גדולות
  • צ'ילי יבש
  • ראש שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • שני ענפי מרווה
  • טימין
  • שומר בר

אופן ההכנה

  • 1. עם סכין חותכים בחלקו העליון של הכרוב עיגול בגודל כפול מגזע הכרוב, וחופרים פנימה חור בגודל אשכולית.
  • 2. מערבבים את הפריקי בתוך הכרוב, עם 2-3 שיני שום מעוכות. סוחטים פנימה את העגבניות, רבע כוס שמן זית, מוסיפים ענף מרווה ומחצית מהתבלינים.
  • 3. פורסים כ-5 שכבות של רדיד אלומיניום רחב בצורת פלוס, במרכזו מניחים נייר אפייה ועליו את הכרוב, עם הפתח פונה כלפי מעלה. מוסיפים את שמן הזית הנותר, ענף המרווה ויתר התבלינים.
  • 4. מניחים נייר אפיה גם מלמעלה וסוגרים את רדידי האלומיניום כלפי מעלה.
  • 5. חופרים בור ליד המדורה ומניחים גחלים אפורות ואבנים בגודל דומה. שמים את המטפונה ומכסים בגחלים ואפר. לאחר 3-4 שעות מוציאים בזהירות בלי לפגוע באלומיניום, פותחים בזהירות חותכים לפרוסות, אפשר לצלות קצת על הרשת לא חובה, מגישים עם טחינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully