וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפים אישיים עם תרד וגבינת פטה

מאפי בצק עלים זהובים שמתוכם מבצבץ המילוי - תלולית של תרד וגבינת פטה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה

מאפה בצק עלים עם תרד. נמרוד סונדרס
מאפה בצק עלים עם תרד

מצרכים למתכון

  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם תרד טרי (ניתן להשתמש גם בעלים ירוקים מ-2 צרורות מנגולד)
  • 1/3 צרור שמיר, קצוץ דק (רשות)
  • 80 גרם גבינת פטה (16% שומן ומעלה)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 300 גרם (½ חבילה) בצק עלים – עדיף על בסיס חמאה

אופן ההכנה

  • 1. המילוי: קוצצים את העלים לרצועות עבות (עובי 2 ס"מ בערך) ושמים בסיר יחד עם השמיר ושמן הזית. ומבשלים מעל להבה גבוהה 3-4 דקות תוך ערבוב, עד שהתרד מתכווץ ומאבד את מרבית נפחו.
  • 2. מעבירים למסננת צפופה את עלי התרד המבושלים עם השמיר, מניחים לעלים להתקרר 15 דקות ואז סוחטים אותם היטב.
  • 3. מעבירים את העלים הסחוטים לקערה, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור -הגבינה מלוחה, לכן יתכן ולא תצטרכו להוסיף מלח.
  • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות וחותכים את יריעת בצק העלים ל-12 ריבועים בגודל שווה פחות או יותר.
  • 5. מחלקים את תערובת המילוי ל-12 כדורים שווים. מניחים את ריבועי הבצק על תבנית עם נייר אפייה ובמרכז כל ריבוע מניחים כדור מהמלית ומשטחים מעט.
  • 6. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות, עד שהבצק התנפח והזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully