נושאים חמים

מרק עוף אסייאתי

למה להסתפק במרק עוף רגיל כשאפשר לשדרג גרסה בלי הרבה מאמץ? חיבור של מרק רותח ומתובל, ירקות טריים ואטריות אורז, יוצר ארוחה מחממת ומשביעה בניחוח אסיאתי

מצרכים

  • (4 מנות):
  • 2 כפות שמן
  • 2 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)
  • 2 כוסות מים
  • ‏1 פחית חלב קוקוס
  • ‏1 כפית כורכום
  • ‏1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • ‏1 כף רוטב דגים תאילנדי או רוטב סויה
  • ‏2 כפות מיץ ליים (או לימון)
  • ‏2 גבעולי בצל ירוק
  • ‏1 כפית שום כתוש
  • ‏1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
  • ‏1 כפית למון גראס
  • להגשה:
  • אטריות אורז
  • ירקות: בצלי שאלוט, גזר, כרוב, נבטים
  • פלפל אדום חריף, פרוס דק
  • עלי כוסברה
  • ‏ליים או לימון פרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת צלייה ומטגנים את נתחי העוף 3-4 דקות עד להשחמה. מצננים וחותכים לפרוסות (לחילופין אפשר לצלות ישירות בסיר שבו יתבשל המרק).
  • 2. מעבירים את העוף לסיר, מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.
  • 3. חולטים את האטריות בקערה עם מים רותחים במשך 5 דקות עד שהן מתרככות.
  • 4. פורסים דק את הירקות – בצלי השאלוט, הגזר והכרוב.
  • 5. יוצקים מרק לקערות, מוסיפים אטריות אורז, ירקות, נבטים ושאר חומרי תיבול ומגישים.‏

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים