וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עוף אסייאתי

למה להסתפק במרק עוף רגיל כשאפשר לשדרג גרסה בלי הרבה מאמץ? חיבור של מרק רותח ומתובל, ירקות טריים ואטריות אורז, יוצר ארוחה משביעה בניחוח אסיאתי

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • (4 מנות):
  • 2 כפות שמן
  • 2 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם)
  • 2 כוסות מים
  • ‏1 פחית חלב קוקוס
  • ‏1 כפית כורכום
  • ‏1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • ‏1 כף רוטב דגים תאילנדי או רוטב סויה
  • ‏2 כפות מיץ ליים (או לימון)
  • ‏2 גבעולי בצל ירוק
  • ‏1 כפית שום כתוש
  • ‏1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש
  • ‏1 כפית למון גראס
  • להגשה:
  • אטריות אורז
  • ירקות: בצלי שאלוט, גזר, כרוב, נבטים
  • פלפל אדום חריף, פרוס דק
  • עלי כוסברה
  • ‏ליים או לימון פרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת צלייה ומטגנים את נתחי העוף 3-4 דקות עד להשחמה. מצננים וחותכים לפרוסות (לחילופין אפשר לצלות ישירות בסיר שבו יתבשל המרק).
  • 2. מעבירים את העוף לסיר, מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות.
  • 3. חולטים את האטריות בקערה עם מים רותחים במשך 5 דקות עד שהן מתרככות.
  • 4. פורסים דק את הירקות – בצלי השאלוט, הגזר והכרוב.
  • 5. יוצקים מרק לקערות, מוסיפים אטריות אורז, ירקות, נבטים ושאר חומרי תיבול ומגישים.‏
  • מרק לקוסקוס

  • מרק עוף צח עם אטריות

  • מרק חרירה צעד אחר צעד

  • מרק עוף עם קציצות קיפודים

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • מרק תאילנדי

  • מרק אסייאתי מטריף

  • מארקת קשיקשו

  • מרק אבגולמונו

  • מרק עוף לימוני

  • קציצות פרגית בסלרי

  • מרק לקוסקוס טוניסאי

  • מרק גונדי

  • מרק צ'ורבה דה פרישוארה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully