נושאים חמים

מאפה שמרים במילוי גבינה

תחתית בצק שמרים רך מבפנים ופריך מבחוץ, מלית מסקרפונה אפויה ועסיסית, וטופינג של שטרויזל קפה בטעם ממכר.

עוגת קפה שוודית מבצק עלים במילוי מסקרפונה ושטרויזל קפה של מירב שיינר (דרור עינב)
עוגת קפה שוודית מבצק עלים במילוי מסקרפונה ושטרויזל קפה של מירב שיינר (דרור עינב)

מצרכים

  • לתבנות קפיץ בגודל 20-22 ס"מ
  • לבצק:
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 1 כפיות שמרים יבשים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/8 כפית קינמון
  • 1/3 כוס חלב
  • 30 גרם חמאה
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • למלית:
  • 50 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 1 כף גדושה שמנת חמוצה
  • 1 כף גדושה גבינת מסקרפונה
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • לשטרויזל:
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כף סוכר חום דחוס
  • 1 כפית גדושה נס קפה
  • 3/4 כוס קמח

אופן ההכנה

  • 1. בצק השמרים: לקערת מיקסר מכניסים סוכר, שמרים, מלח, קינמון ומחצית מכמות הקמח ומערבבים.
  • 2. מחממים מעט את החלב והחמאה, מערבבים, מצננים קלות ושופכים את הנוזלים הפושרים למרכז קערת המיקסר עם החומרים היבשים. מתחילים ללוש במהירות איטית ולאחר 1-2 דקות מוסיפים את הביצה ולשים עוד כדקה. מתקבלת עיסה דביקה. מוסיפים את יתרת הקמח ולשים במהירות בינונית עוד 5-6 דקות עד שהתערובת נאספת לכדי בצק חלק.
  • 3. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערת פלסטיק משוחה בשמן. הופכים את הבצק כך שכולו יעטף בשומן. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה וחצי.
  • 4. בינתיים מכינים את השטרויזל: למעבד מזון עם להב מתכת מכניסים ראשית את היבשים: הקמח, הסוכר והקפה. מפזרים מעל את קוביות החמאה הקרה ומעבדים בפולסים עד כחצי דקה לקבלת תערובת פירורית/ חולית. אין לעבד לאורך זמן אחרת יווצר בצק פריך. מעבירים לכלי סגור ומכניסים למקרר.
  • 5. לאחר שהבצק תפח ניגשים להכנת המלית: בעזרת מזלג מקציפים קלות יחד את החמאה, הסוכר והביצה. מוסיפים את השמנת החמוצה, המסקרפונה והווניל וממשיכים לטרוף.
  • מערבבים בנפרד את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומוסיפים בשתי פעימות. מקפלים בעדינות לתערובת עד שזו הופכת לחלקה ואחידה.
  • 6. הרכבת העוגה: מנחיתים את הבצק שתפח על משטח העבודה. יוצרים מעין כדור ומרדדים אותו ליריעה דקה בעובי 3-5 מ"מ. מסמנים את היקף התבנית וחותכים. מניחים את היריעה החתוכה בתחתית תבנית האפיה ומצמידים לדפנות. את יתרת הבצק מחלקים ל-2 ויוצרים שני גדילים ארוכים ודקים ('נחשים'). כורכים את הגדילים לצורת חבל ומניחים מעל היריעה שהנחנו בתחתית. מהדקים היטב לדפנות.
  • 7. מחוררים את תחתית הבצק במזלג (כמו פאי) ויוצקים מעליו את המלית החלבית באופן שווה. יש להמנע ממילוי יתר ולשמור על קו עליון של בצק השמרים בדפנות (גובה המעטפת). מוציאים את השטרויזל מהמקרר. נוטלים חופן בכף היד ומפוררים מעל המלית. מפזרים באופן שווה כך שכל המלית תכוסה בשטרויזל.
  • 8. מכניסים את העוגה לאמצע תנור שחומם מראש ל-165 מעלות לאפייה של 50-65 דקות. מבצעים מבחן קיסם יבש ומוציאים את העוגה. מצננים בתבנית כ-15 דקות. מחלצים ומעבירים לרשת צינון. בוזקים אבקת סוכר ומגישים לצד כוס קפה. כדאי להגיש חם או בטמפ' החדר.
  • טיפים, הערות והצעות:
  • • מי שמעוניין לוותר על שכבת בצק השמרים בתחתית ולאפות עוגה זריזה, יוכל להכין רק את המלית והשטרויזל ולאפות בכלי חסין חום או בתבנית 20 25Xס"מ משומנת ומרופדת נייר אפייה. במקרה זה זמן האפיה מתקצר ל-45 דקות.
  • • ניתן להמיר את מלית הבחושה למלית פרי בסגנון שטרודל תפוחים או כל פרי אחר שבושל/ רוכך מעט עם מיץ לימון וסוכר, ולהוסיף מיני אגוזים קלויים קצוצים בהתאמה.
  • • ניתן לשנות את המלית לפי טעם ולהמיר את מוצרי החלב למיץ תפוזים/ לימון, או להמיר את הביצה לרסק תפוחים או בננה - כ- 70 גרם. את החמאה ניתן להמיר לשומן קוקוס או ל3/4 כמות שמן צמחי.
  • • ניתן לשנות את טעם השטרויזל בהתאם למלית בשני אופנים: המרת אבקת הקפה באבקה אחרת: פודינג בטעמים, קקאו, קינמון. באופן השני באמצעות הקמח והסוכר. ניתן לשנות עד כ-1/4 מכמות הסוכר למגוון הסוכרים האחרים שאינם נוזליים. כנ"ל גם להמרת הקמח בקמח מלא או בשיבולת שועל גם כן עד 1/4 מהכמות.
  • • ניתן להגיש כקינוח עם כדור גלידת וניל מעל, או עם רוטב אנגלז ופירות טריים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים