וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הכחול הגדול: מאפינס אוכמניות ליום סגריר

בשיתוף סוגת

4.11.2016 / 6:29

כל מאפייה אמריקאית שמכבדת את עצמה תמיד תציע בלוברי מאפינס. ליאור משיח מכינה סטוקים של מאפינס אוכמניות שהם בול מה שצריך ביום סתיו סגריר

מאפינס אוכמניות של ליאור משיח. דרור עינב
מקפיאים ושולפים בימים גשומים. בלוברי מאפינס/דרור עינב

איזה דבר נפלא זה מאפין. עוגה אישית וקטנה, אבל לא מידי, עם כיפה שהיא דבר מושלם בפני עצמו. לא סתם באחד הפרקים בסיינפלד מנסים לפתוח מאפייה המוכרת רק את הכיפות. הרעיון נכשל, כי זה פשוט לא אותו הדבר בלי המאפין עצמו.

מאז שאני ילדה קטנה, אני מכורה אליהם: וניל עם שוקולד צ'יפס, שוקולד-שוקולד צ'יפס או קינמון ובננות. אבל אלו שאני מכורה אליהם במיוחד ויזכירו לי תמיד את תקופתי בארה"ב, הן בלוברי מאפינס עם אוכמניות. הייתי מכינה אותם בתקופת לימודיי בניו יורק, ושומרת תמיד כמה במקפיא לימים גשומים. למרות שאוכמניות טריות בארץ הן מצרך יקר, התוצאה שווה את הכסף.

מאפינס אוכמניות מפנק

מתכון מאת: ליאור משיח, מערכת וואלה!

20 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,קל להכנה,12 יחידות,תבנית 12 שקעים
מאפינס אוכמניות של ליאור משיח. דרור עינב
מאפינס אוכמניות של ליאור משיח

מצרכים למתכון

    • 265גרםקמח לבן (2 כוסות פחות כף)
    • 1כףאבקת אפייה
    • ½כפיתמלח
    • ביצה
    • 200גרםסוכר (1 כוס)
    • 60גרםחמאה מומסת
    • 290גרםשמנת חמוצה (1/2 1 גביעים)
    • 200גרםאוכמניות טריות

אופן ההכנה

איך מכינים מאפינס אוכמניות מפנק?

  • 1
    בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והמלח. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים שוב.
  • 2
    בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את החמאה המומסת והשמנת החמוצה וממשיכים לערבב.
  • 3
    מאחדים בין שתי תערובות היבשים ומערבבים רק עד לאיחודן. חשוב להימנע מערבוב יתר.
  • 4
    בעזרת כף סקופ, כף גלידה או כף רגילה מעבירים את הבלילה אל תבנית שקעים מסיליקון, תבנית שקעים משומנת או מרופדת עטרות ניר (מנג'טים).
  • 5
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 -25 דקות וקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי. מצננים בתוך התבניות כ-10 דקות.
ליאור משיח, בשיתוף סוגת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully