נושאים חמים

הקציצות של דודה מסודי

אחרי שתזללו אותן מעל אורז לבן, תוכלו לארוז את הקציצות האלה בסנדביץ' שיספוג אליו את הרוטב. הסוד טמון בעמבה ולימון כבוש שמתבשלים עם המון ירוקים

קציצות ברוטב ירוק של עשבי תיבול של רות אוליבר (יח
קציצות ברוטב ירוק של עשבי תיבול של רות אוליבר (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור כ-15 קציצות
  • לקציצות:
  • 1 ק"ג עוף טחון
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/2 חבילה כוסברה קצוצה דק
  • 1 בצל גדול
  • מלח פלפל
  • 2 שיני שום כתוש
  • 2 ביצים
  • שמן חצי עמוק לטיגון
  • לרוטב:
  • 2 חבילות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 5 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 כף לימון כבוש חתיכות קצוצות
  • 1 כף עמבה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1-2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את תערובת הקציצות: לשים היטב את החומרים ומניחים לשעה במקרר.
  • 2. יוצרים כדורים בקוטר 6-7 ס"מ, ומטגנים כ-4 דקות מכל צד במחבת עם שמן חצי עמוק. בשלב זה ניתן להקפיא את הקציצות.
  • 3. הרוטב: שמים את חומרי הרוטב בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מכניסים את הקציצות המטוגנות ומבשלים כ-10 דקות. מגישים חם עם אורז או קר בתוך סנדוויץ' עסיסי.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים