וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ממתק צ'ורצ'חלה

לילי בן שלום ואחיה ישראל שווילי ממסעדת ראצ'ה מכינים את הממתק מילדותם, קינוח צ'ורצ'חלה מסורתי המורכב משרשרת אגוזים עטופה רפרפת יין מתוקה

מתכון מאת: לילי בן שלום, מערכת וואלה!

לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה מכינה צ'ורצ'חלה. דרור עינב
לילי בן שלום ממסעדת ראצ'ה מכינה צ'ורצ'חלה

מצרכים למתכון

  • 250 גרם קמח (2 כוסות)
  • 1 ליטר יין אדום (מכל סוג, אפשר לערבב שאריות של בקבוקים פתוחים)
  • 1/2 ק"ג סוכר
  • 250 גרם ריבת שזיפים (אפשר להשתמש בכל ריבה בתנאי שהיא לא קונפיטורה ובלי חתיכות הפרי)
  • 1/2 ליטר מים
  • 1/2 ק"ג אגוזי לוז (אפשר גם מלך או שקדים)
  • חוט חזק ומחט תפירה עבה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל החומרים מלבד האגוזים. מסננים לתוך סיר ומבשלים על אש קטנה ללא מכסה כמעט שעתיים תוך כדי הקפדה על ערבוב (רצוי עם מטרפה או כף עץ). בסוף הבישול צריכה להתקבל רביכה סמיכה מאוד, במרקם של פודינג.
  • 2. במקביל מושיבים את בני המשפחה להשחיל את האגוזים: משחילים את החוט במחט, ומבצעים קשירה כפולה. משחילים את אגוזי הלוז בזה אחר זה או אגוזי מלך שבורים לחצי. בסוף ההשחלה, משאירים מספיק חוט על מנת ליצור לולאה בעזרתה נתלה לייבוש את הצ'ורצ'חלה.
  • 3. טובלים את שרשרת האגוזים בתוך הסיר עם רפרפת הענבים הסמיכה, כך שהיא מכסה אותם היטב ותולים לייבוש במטבח או במרפסת, רק דאגו לרפד את הרצפה מתחת בעיתונים/ניר אפיה/ניר כסף שיקלטו אליהם את הטפטופים.
  • 4.זמן הייבוש לוקח 4-6 ימים תלוי ביובש השורר באזור מגורכם. אם רוצים צ'ורצ'חלה עבה, לאחר 2-3 ימים מכינים שוב רביכה וטובלים בשכבה שניה. כשהצ'ורצ'חלה יבשה לחלוטין למגע ניתן להסיר אותה ולאכול.
  • * ניתן להוציא את החוט במשיכה ולחתוך לפרוסות או פשוט לקחת שרשרת ביד ולתלוש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully