נושאים חמים

עוגת פקאן בציפוי שוקולד

עוגה בחושה מנוקדת בשברי פקאן שמעטרים גם את הציפוי לצד שכבת שוקולד עבה וקראנצ'ית

עוגה בחושה פקאן בציפויי שוקולד ופקאן (נמרוד סונדרס)
עוגה בחושה פקאן בציפויי שוקולד ופקאן (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • לתבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
  • לעוגה:
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 4 ביצים בטמפ' החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 100מ"ל שמן קנולה (1/2 כוס)
  • 200 גרם שמנת חמוצה (1 גביע)
  • 60 מ"ל מיץ תפוזים או חלב (1/4 כוס)
  • 2 כפות חלב
  • גרידת תפוז מ-2 תפוזים
  • 100 גרם פקאן קלוי קצוץ דק (1 כוס)
  • 305 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות גדושות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
  • לסירופ:
  • 120 גרם מים (1/2 כוס)
  • 120 גרם סוכר 1/2 כוס+ כף)
  • זסט מתפוז אחד גדול
  • 2 כפות של גרנד מרינייר
  • לציפוי שוקולד פקאן:
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 90 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם פקאן קלוי קצוצים (12 כוס)
  • 30 גרם שמן קנולה (בערך 2 כפות)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ביצים, סוכר, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.
  • 3. מוסיפים תוך כדי טריפה בזרם דק שמן וממשיכים לערבב היטב עד שהוא מתמזג בתערובת.
  • 4. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה, מיץ תפוזים, חלב וגרידת תפוז וטורפים היטב.מקפלים אל התערובת את האגוזים, הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
  • 5. יוצקים לתבנית משומנת או מרופדת ניר אפייה ואופים כ35-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • 6. בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים, סוכר וגרידת תפוז, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב כ-4-5 דקות עד שהסירופ מצטמצם מעט. ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בכל הסירופ ומצננים לטמפ' החדר.
  • 6. מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים את ה שוקולדים עם השמן על באן מרי או במיקרו בפולסים של 30 שניות. מוסיפים לשוקולד המומס את האגוזים ומערבבים. מחלצים את העוגה מהתבנית ויוצקים את הציפוי. מצננים את העוגה במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר. מקשטים בקליפות ההדרים ואגוז פקאן.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים