נושאים חמים

קלצונה תפוחי אדמה

הדבר השני הכי טעים שאפשר לעשות מבצק פיצה, זה קלצונה. אבי ביטון טעם את המאפה של השף דיויד פרנקל בפרונטו קיוסקו ובהשראתו מכין כיסונים במילוי בצל מטוגן, תפוחי אדמה וגבינות.

קלצונה תפוחי אדמה של אבי ביטון (אפיק גבאי)
קלצונה תפוחי אדמה של אבי ביטון (אפיק גבאי)

מצרכים

  • ל-8 יחידות:
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
  • 25 גרם שמרים טריים (1 כף שמרים יבשים)
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • בערך 1/4 1 כוסות מים
  • למלית:
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 200 גרם גבינת פטה מגוררת
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות
  • 4 ענפי טימין קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים. מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן ומתחילים בלישה. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבל גוש בצק אחיד ולא דביק. ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות. מכסים ושולחים למנוחה של חצי שעה.
  • 2. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב קלות, מוסיפים את תפוחי האדמה, המלח, הפלפל והטימין.
  • 3. מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות המגוררות ומוסיפים את תערובת תפוחי האדמה והבצל. מערבבים היטב.
  • 4. קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור טניס ומרדדים לעיגול בינוני ודק יחסית על משטח מקומח קלות. מניחים במרכזו של כל עיגול 2 כפות גדושות מהתערובת ומקפלים לחצי, כך שהמילוי מכוסה לגמרי. מהדקים היטב בכדי שהמאפה לא יפתח בזמן האפייה.
  • 5. מעבירים את המאפים לתבנית משומנת בשמן זית (ללא נייר אפיה, על מנת ליצור פריכות גם למטה) ואופים בחום של 250 מעלות כ-20 דקות ועד שהבצק מזהיב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים