נושאים חמים

עוגת שושנים

מלית הסוכר החום והקינמון יוצרת קרמל במהלך האפיה, וכשתולשים מהעוגה שושנה ריחנית מתגלית לה תחתית מתוקה ועסיסית

עוגת שושני שמרים של רות אופק (דרור עינב)
עוגת שושני שמרים של רות אופק (דרור עינב)

מצרכים

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק, או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • לבצק:
  • 3.5 כוסות קמח (500 גר')
  • 1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 2/3 כוס חלב פושר (160 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית:
  • 100 גר' חמאה
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום
  • קינמון לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. בצק השמרים: בקערת המיקסר מניחים את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים. במידה ומשתמשים בשמרים טריים בקוביה מפוררים אותם לתוך הבצק. מחממים מעט את החלב עם קוביות החמאה (שיהיה פושר אבל לא חם מידי) ומוסיפים לקערת המיקסר יחד עם הסוכר, הביצים והמלח. מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ- 5-7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וגמיש.
  • 2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח 30 דקות בטמפ' החדר. לאחר מכן מעבירים את הבצק לתפיחה במקרר למשך 4 שעות לפחות (במידה וממהרים ואין זמן להתפחה במקרר מניחים לבצק לתפוח בטמפ' החדר במשך כשעה וחצי עד שעתיים).
  • 3. מקמחים את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-2. מניחים מחצית בצד ומרדדים את המחצית השניה למלבן.
  • ממיסים את החמאה במיקרו עד שהיא מעט נוזלית ומורחים מחצית ממנה על הבצק.מפזרים מעל מחצית מכמות הסוכר החום באופן שווה עד לכיסוי מלא של כל המלבן. מפזרים מעט מהקינמון לפי העדפה אישית.
  • 4. מגלגלים את הבצק לרולדה מהחלק הארוך של הבצק ומחלקים לפרוסות בעובי של כ- 3 אצבעות (עובי שיהיה תואם לגובה התבנית). מסדרים כל שבלול בצק על התבנית כך שהם יסודרו אחד אחרי השני. חוזרים על הפעולה עם המחצית השניה של הבצק ומניחים לבצק לתפוח פעם נוספת למשך כ- 30 דקות.
  • 5. לפני תום התפיחה מחממים את התנור ל 180 מעלות במצב טורבו. בעזרת מברשת מזגגים בעדינות כל עוגה בביצה מעורבבת עם כף מים ואופים כ-30 דקות עד שמרכז העוגות אפוי. בעזרת סכין מזיזים את אחת השושנים ובודקים אם האמצע בצקי או לא. מגישים חם ומתענגים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים