וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפונה עשיר עם שמנת חמוצה ועלי נענע

מרק אפונה לא חייב להתבשל במשך שעות ארוכות. רות אוליבר מכינה מרק לימוני ומרענן בכמה דקות. מגישים עם שמנת חמוצה ועלי נענע טריים.

מתכון מאת: רות אוליבר עבור שמן עץ הזית, מערכת וואלה!

מרק אפונה של רות אוליבר. נמרוד סונדרס,
מרק אפונה של רות אוליבר/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • עבור 4-6 מנות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • גרדה מלימון אחד
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 גבעולי נענע, רק העלים (או 1 כף נענע יבשה)
  • 1 ליטר מרק צח (או מים)
  • 500 גרם אפונה קפואה או טרייה
  • להגשה:
  • מעט אפונה לא מבושלת
  • שמנת חמוצה
  • שמן זית
  • עלי נענע

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים כ-5 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך מעט. מוסיפים את תפוח האדמה וממשיכים לטגן כ-4 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים את גרידת הלימון והמיץ, עלי הנענע והמרק ומביאים לרתיחה.
  • 3. מבשלים כ-15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מוסיפים אפונה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • 4. מסננים את הירקות מהמרק (שומרים את הנוזלים בצד) ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק תוך הוספת נוזלים מהמרק לפי הצורך ועד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ופלפל לבן.
  • 5. מגישים: יוצקים את המרק לצלחות עמוקות, מפזרים שמנת או שמן זית ומעל אפונים, מקשטים בעלי נענע טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully