נושאים חמים

מרק גולאש מושלם

הרבה בצל, פלפלים, פפריקה וקימל הם הבסיס לתבשיל גולאש מושלם - אל תוותרו על אף אחד מהם. את תפוחי האדמה מוסיפים בחלקו האחרון של הבישול על מנת שלא יתפרקו

מרק גולאש של אורלי פלאי (יח
מרק גולאש של אורלי פלאי (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • חומרים ל-6-4 מנות
  • 1 ק"ג נתח כתף בקר, חתוך לקוביות
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
  • 2 פלפלים (אדום/צהוב/ ירוק) חתוכים לקוביות גדולות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פפריקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 4 עגבניות מרוסקות או פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית קימל
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כוסות מרק או מים
  • 3 תפוחי-אדמה, חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ

אופן ההכנה

  • . מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל.
  • 2. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח ולפלפל ומטגנים עד להשחמה מכל הצדדים.
  • 3. מוסיפים את קוביות הפלפל, השום, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות ושאר התבלינים ומערבבים.
  • 4. יוצקים פנימה מרק או מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי עד לריכוך הבשר.
  • 5. לבסוף מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. אם יש צורך מוסיפים נוזלים. מבשלים 40 דקות נוספות או עד לריכוך תפוחי האדמה והסמכת הרוטב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים