נושאים חמים

עוגת תפוזים ללא גלוטן

עוגה עשירה, מרעננת וכל כך חורפית אודות לשימוש בתפוזים שלמים הנטחנים עם הקליפה. יתרון נוסף הוא שהיא גם נטולת גלוטן

עוגת תפוזיפ בחושה של רות אופק (דרור עינב)
עוגת תפוזיפ בחושה של רות אופק (דרור עינב)

מצרכים

  • לתבנית אינגליש קייק גדולה או לתבנית בקוטר 22 ס"מ
  • 2 תפוזים קטנים (300 גר')
  • 3 ביצים ( 160 גר')
  • 1 כוס סוכר (200 גר')
  • 150 גר' אבקת שקדים (שקית וחצי)
  • 1 כף קורנפלור ( 15 גר')
  • לקישוט :
  • 2 תפוזים קטנים פרוסים לפרוסות דקות

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את התפוזים במים עד לריכוך. ניתן לחזור על הפעולה פעמיים שלוש להפחתת המרירות של הקליפה. אני אישית אוהבת להרגיש אותה בעוגה.
  • 2. חותכים את התפוזים לרבעים וטוחנים עם הקליפה עד לקבלת מחית כמה שיותר חלקה.
  • 3.מחממים תנור ל- 180 מעלות במצב טורבו ובינתיים מקציפים את הביצים, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד לקבלת קצף צהבהב בהיר ותפוח.
  • 4. מוסיפים לקצף הביצים את אבקת השקדים, הקורנפלור והתפוזים ומערבבים בתנועת קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומסדרים עליה את פרוסות התפוזים לקישוט. יוצקים בזהירות ובהדרגה את בלילת העוגה לתבנית, כך שתכסה את פרוסות התפוז לחלוטין
  • 6. אופים כ- 45 דקות עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש. שהעוגה קרה הופכים על גבי מגש הגשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים