וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות פודינג

לחמניות שמרים נורווגיות מעוטרות פודינג וניל וכתר שבבי קוקוס

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

לחמניות שוקלברוד נורבגיות של מירב שיינר. דרור עינב
לחמניות שוקלברוד נורבגיות של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • עבור 25 לחמניות
  • לבצק:
  • 3 כפות חמאה (60 גרם)
  • 1/2 1 כוסות חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 1/2 כפית שטוחה מלח
  • 3 כוסות קמח
  • למלית:
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1/2 כפית קורנפלור
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לאפייה:
  • 1 ביצה טרופה עם טיפת מים חמים להברשה
  • שבבי קוקוס או קוקוס טחון

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: ממיסים בקערה בינונית חמאה בחלב, בחימום קל של כמה שניות במיקרוגל. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמרים וטורפים קלות. מניחים ל-5-10 דקות בצד לתסיסה.
  • 2. מעבירים את התערובת הנוזלית לקערת מיקסר. מנפים פנימה מחצית מכמות הקמח ולשים עם וו גיטרה על מהירות בינונית. מנפים את החלק השני יחד עם המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות לפחות. מתקבל בצק חלק ומעט דביק. מעבירים לקערת פלסטיק גדולה, מכסים בבד נושם ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 3. הכנת הפודינג: מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר והקורנפלור לתערובת נטולת גושים. בקלחת בינונית נוספת מביאים לרתיחה את השמנת והחלב, תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה. מסירים את הקלחת מהאש ומוסיפים כף מהנוזל החם אל תערובת הביצים וטורפים. כך ממשיכים עם עוד 4-5 כפות. שופכים את תערובת הביצים (שעברה השוואת טמפ' עם הנוזל החם) אל תוך הקלחת ומחזירים אל האש.
  • 4. מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-3-5 דקות עד להסמכה למרקם פודינג. יש לטרוף כל העת על מנת שלא ייווצרו גושים. מעבירים לכלי חסין חום ומכסים בניילון נצמד קרוב ככל שניתן לפודינג (ממש מצמידים את הניילון על גבי הפודינג), אוטמים היטב מכל הצדדים, ומכניסים למקרר להתייצבות.
  • 5. חוזרים אל הבצק שתפח: מנחיתים את הבצק על גבי משטח עבודה בחבטות ותפיחות קלות. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 20-25 גרם. מפדרים קלות את הידיים (לא את המשטח) ומכדררים.
  • 6. יוצרים גומחה במרכז כל כדור, יוצקים לתוכה כפית גדושה מן המלית ומניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.
  • 7. מברישים את שולי הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים שבבי קוקוס (במידה ויש ברשותכם רק קוקוס טחון, מוטב לצפות את המאפים בצאתם מהתנור: מורחים מעט מי סוכר או דבש מהול במעט מים חמים ומפזרים את הקוקוס הטחון מעל).
  • 8. מתפיחים כ-30-45 דקות נוספות ומחממים את התנור ל-170 מעלות טורבו. אופים כ-15 דקות עד לקבלת מאפים בצבע חום זהוב (חשוב לבדוק שהתחתיות אפויות היטב). מוציאים ומעבירים מיד על גבי רשת, לצינון של 10 דקות. מגישים בטמפ' החדר בלוויית משקה מתוק וחם, ומאחר ומדובר במאפה ילדים, יש תירוץ להכין שוקו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully