נושאים חמים

סינמון רול עם שוקולד לבן

החמאה והסוכר החום יוצרים תחתית קרמלית מלמטה והשוקולד הלבן יוצר זיגוג קרמי מלמעלה. מאפה החורף האולטימטיבי - סינמון רול

סינמון רול עם שוקולד לבן של רונית אבידן שיינפלד (נמרוד סונדרס)
סינמון רול עם שוקולד לבן של רונית אבידן שיינפלד (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • למאפים:
  • 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 200 מ"ל חלב (3/4 כוס+ כף)
  • 80 גרם חמאה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים טרופות
  • מעט מלח
  • לשימון הקערה:
  • שמן ניטרלי
  • למילוי:
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2-4 כפות קינמון (לפי הטעם, אפשר גם יותר)
  • 150 גרם נטיפי שוקולד לבן (או טבלה קצוצה לשבבים)
  • לזיגוג:
  • 50 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 1 כף שמן ניטרלי
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות יוגורט (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן שמים את החמאה עם החלב והסוכר וממיסים על אש נמוכה (אפשר גם במיקרו בכלי מתאים). מניחים בצד שיצטנן ויגיע לטמפ' פושרת.
  • 2. מערבבים את הקמח עם השמרים בידיים או בקערת מיקסר עם וו לישה ומוסיפים את הנוזל הפושר (יש להקפיד שלא יהיה חם) יחד עם הביצים. מוסיפים את המלח ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, דביק מעט ומבריק, כ-10 דקות לישה.
  • 3. משמנים קערה נקייה במעט שמן מניחים את כדור הבצק, הופכים אותו כך שכולו יכוסו בשכבה דקיקה של שמן ומכסים במגבת לחה או ניילון נצמד להתפחה של שעה כדי שיכפיל את נפחו.
  • 4. מוציאים את כדור הבצק התפוח מהקערה ומחלקים לשני כדורים שווים. מכסים אותם במגבת ונותנים להם לנוח 15 דקות נוספות.
  • 5. בינתיים מכינים את המילוי: ממיסים את החמאה בכלי קטן עם מברשת ומערבבים בכלי אחר את הסוכר עם הקינמון. אם צריך קוצצים את השוקולד הלבן לשבבים קטנים, אבל לא קטנים מידי.
  • 6. מוציאים את כדור הבצק הראשון ומרדדים על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 20X 30 ס"מ. מורחים על כולו את החמאה המומסת, מפזרים בצורה אחידה חצי מכמות הסוכר והקינמון ומפזרים מחצית מכמות נטיפי השוקולד הלבן. מגלגלים לרולדה וחותכים למקטעים בעובי של בערך 3 אצבעות. מניחים את הרולים בתבנית משומנת היטב בחמאה עם מעט מרווחים ביניהם וממשיכים באותה צורה עם כדור הבצק הנוסף.
  • 7. מכסים את התבנית (או התבניות) במגבת ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אחרי 20 דקות, מכניסים את המאפים לתנור החם ל-30 דקות או עד שהם מתחילים להשחים.
  • 8. בינתיים ממיסים את השוקולד הלבן לציפוי עם כף השמן בבאן מרי או במיקרו בפולסים קצרים של 20 שניות (שימו לב ששוקלד לבן נשרף מהר יותר משוקולד רגיל). מערבבים את השוקולד המומס עם השמנת החמוצה. מי שאוהב טעם חמצמץ יותר יכול להוסיף מעט יוגורט.
  • 9. כשהמאפים יוצאים חמים מהתנור מזגגים אותם בציפוי הלבן בעזרת מזלג או כפית בצורה חופשית. אין צורך לזגג את המאפים בכל הציפוי, תלוי בטעמכם האישי.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים