נושאים חמים

בארק שוקולד

חטיף שוקולד מטריף ופוטוגני ב- 10 דקות הכנה

בארק, חטיף שוקולד עם תוספות מגניבות לקריסמס (נמרוד סונדרס)
בארק, חטיף שוקולד עם תוספות מגניבות לקריסמס (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • תבנית בגודל 20x30 ס"מ
  • 400 גרם שוקולד מריר איכותי (60% מוצקי קקאו ומעלה)
  • 100 גרם חלבה פיסטוק שבורה לחתיכות גסות
  • 50 גרם שקדים טבעיים קצוצים גס
  • 30 גרם חמוציות מיובשות
  • 30 גרם פולי קקאו גרוסים
  • 1-2 עוגיות חמאה שבורות לחתיכות

אופן ההכנה

  • 1.מכניסים את השוקולד לכלי רחב חסין חום וממיסים בפולסים של 30 שניות במיקרוגל כ-3 פעמים. מערבבים בין לבין עד שהשוקולד נמס ונוזלי מאד.
  • 2. בעזרת לקקן עמיד לחום או כף עץ מערבבים את השוקולד, תוך הרמה של חלק ממנו למעלה ולמטה על מנת להוריד את הטמפ' שלו. כעבור 2 דקות מתחילים להבחין בשבילים שנותרים על פני השטח במהלך הערבוב. כעת ניתן לבדוק בשתי שיטות אם השוקולד מוכן לעבודה: מבחן האצבע- מכניסים בזהירות אצבע פנימה. אם היא נעטפת באופן אחיד והשוקולד מתחיל להקריש קלות סביב, התחושה נעימה ורכה, אזי השוקולד בטמפ' של 35-36 מעלות. מבחן נשיקת השוקולד - מצמידים מעט משולי כף הערבוב אל השפתיים בזהירות. אם השוקולד בטמפ' השפתיים (ופחות) ונצמד אליהן ברכות כמו ליפסטיק, סימן שהוא מוכן לעבודה.
  • 3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה (למי שברשותו תבנית נירוסטה או משטח סיליקון עם שוליים, אין צורך לרפד), יוצקים את השוקולד המטומפרר על גבי התבנית ומשטחים באחידות.
  • 4. מפזרים מעל את כל יתר המצרכים, באופן יצירתי ושווה ולוחצים מעט פנימה (בעדינות רבה).
  • 5. מכניסים למקפיא ל-2-5 דקות. מוציאים וחותכים לרצועות, משולשים, או ששוברים ביד גסה.
  • 6. אוכלים בהנאה את חטיף השוקולד הכי קל וטעים שהכנתם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים