נושאים חמים

סופגניות במילוי חלבה -שוקולד

קונדיטוריה ביסקוטי משתפת במתכון מושלם לסופגניות קלאסיות במילוי שוקולד וחלבה

סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)
סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)

מצרכים

  • ל 18-20) סופגניות קטנות:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
  • קורט מלח
  • קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי או וודקה
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • לקרם חלבה:
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 4 כפות טחינה גולמית (4 כפות)
  • תמצית וניל (1 כפית)
  • לקרם שוקולד חלב:
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • לציפוי שוקולד מריר:
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • לקישוט:
  • 100 גרם שיערות חלבה
  • 50 גרם שוקו צ'יפס

אופן ההכנה

  • הכנת הסופגניות:
  • 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
  • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
  • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
  • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
  • 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
  • מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
  • 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
  • המילוי והציפוי:
  • 1. בקערת מיקסר מקציפים את כל רכיבי קרם החלבה במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
  • 2. ממיסים במיקרו או בבאן מארי את שוקולד החלב והשמנת, ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים את הקרם לילה במקרר או שעתיים במקפיא.
  • 3. מקציפים את הקרם במיקסר במהירות בינונית למשך 1-2 דקות עד קבלת מרקם יציב ותפוח.
  • 4. ממיסים במיקרו או בבאן מארי את השוקולד והשמנת, ומערבבים לתערובת אחידה. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה בגנאש הציפוי.
  • 5. ממלאים שני שקי זילוף ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרמים לסופגניות לאחר שצופו.
  • 6. מקשטים בשערות חלבה ושוקוצ'יפס.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים