וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות קלאסיות במילוי חלבה ושוקולד

עודכן לאחרונה: 27.11.2023 / 8:28

קונדיטוריה ביסקוטי משתפת במתכון מושלם לסופגניות קלאסיות במילוי שוקולד וחלבה

סופגניות ביסקוטי. דרור עינב
נהדרות בכל מילוי וקישוט. הסופגניות של ביסקוטי/דרור עינב

הסופגניות של ביסקוטי, הקונדיטוריה הנהדרת מבני ברק, מקבלות אצלנו כל שנה ציונים גבוהים ולא בכדי. הן תמיד טעימות, לא מפונפנות מדי והמעלה הגדולה שלהן היא תמיד הבצק המעולה. כאן אמיר פורת ורוסלה יונה הראו לנו איך יוצרים סופגניה קלאסית מעולה אצלכם בבית.

סופגניות, לביבות וכל מה שביניהן: כל המתכונים הטובים של חנוכה

לא אוהבים מילוי שוקולד וחלבה? הכול בסדר. הסופגניות האלו יקבלו כמובן באהבה גם מילוי ריבה איכותית ואבקת סוכר מעל.

סופגניות במילוי חלבה ושוקולד

מתכון מאת: אמיר פורת ורוסלה יונה, ביסקוטי, מערכת וואלה אוכל

סופגניות ביסקוטי. דרור עינב
סופגניות ביסקוטי

מצרכים למתכון

  • ל-18-20 סופגניות קטנות:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
  • קורט מלח
  • קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי או וודקה
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • לקרם חלבה:
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 4 כפות טחינה גולמית (4 כפות)
  • תמצית וניל (1 כפית)
  • לקרם שוקולד חלב:
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • לציפוי שוקולד מריר:
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • לקישוט:
  • 100 גרם שיערות חלבה
  • 50 גרם שוקו צ'יפס

אופן ההכנה

  • הכנת הסופגניות:
  • 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
  • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
  • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק.
  • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
  • 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח. מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
  • 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
  • המילוי והציפוי:
  • 1. בקערת מיקסר מקציפים את כל רכיבי קרם החלבה במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת קרם יציב לזילוף.
  • 2. ממיסים במיקרו או בבאן מארי את שוקולד החלב והשמנת, ומערבבים לתערובת אחידה. מקררים את הקרם לילה במקרר או שעתיים במקפיא.
  • 3. מקציפים את הקרם במיקסר במהירות בינונית למשך 1-2 דקות עד קבלת מרקם יציב ותפוח.
  • 4. ממיסים במיקרו או בבאן מארי את השוקולד והשמנת, ומערבבים לתערובת אחידה. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה בגנאש הציפוי.
  • 5. ממלאים שני שקי זילוף ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרמים לסופגניות לאחר שצופו.
  • 6. מקשטים בשערות חלבה ושוקוצ'יפס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully