נושאים חמים

סופגניות במילוי מייפל אגוזים

השף-קונדיטורים של קונדיטוריית ביסקוטי במתכון לסופגניות במילוי מייפל ואגוזים

סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)
סופגניות ביסקוטי (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 18-20 סופגניות:
  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 25 גרם (1/2 שקית/קוביית שמרית) שמרים טריים
  • קורט מלח
  • קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי או וודקה
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • לקרם שוקולד לבן ומייפל:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 4 כפות מייפל
  • לציפוי:
  • 320 גרם (1 כוס) מייפל
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים
  • 100 גרם (1 כוס) פקאן

אופן ההכנה

  • הסופגניות:
  • 1. בקערה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. יוצרים גומה ומפוררים לתוכה את השמרים.
  • 2. מוסיפים את הנוזלים לגומה עם השמרים. מוסיפים גם את קליפת התפוז, תמצית הווניל, הביצה והברנדי. לשים קלות כדי שהבצק יתחיל להתגבש.
  • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ולשים את כל חומרי הבצק ביד (או במיקסר עם וו לישה) כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק.
  • 4. מכניסים את הקערה עם הבצק לתוך שקית ניילון ומניחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים).
  • 5. קורצים כדורים בגודל 40 גרם (כדור פינג פונג) ומכדררים כ-20 כדורים. מניחים על תבנית אפייה משומנת, תוך הקפדה על מרווחים בין הסופגניות כדי לאפשר להן לתפוח.
  • מכסים עם מגבת או שקית ומתפיחים פעם נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים נוספות).
  • 6. מטגנים בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד לכדי הזהבה.
  • קרם שוקולד לבן ומייפל:
  • 1. בסיר קטן מחממים את השמנת על אש בינונית עד להיווצרות בועות קטנות (שימו לב לא להרתיח).
  • 2. בקערה נפרדת שמים את השוקולד הלבן והמייפל, מוזגים את השמנת החמה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. שמים את הקרם ללילה במקרר או שעתיים במקפיא להתייצבות.
  • 3. מקציפים את הקרם במיקסר במהירות בינונית למשך 1-2 דקות, עד קבלת מרקם יציב ותפוח.
  • 4. הציפוי: מחממים מעט את המייפל בפולסים קצרים של 20 שניות במיקרו עד קבלת מרקם רך לציפוי, קוצצים את האגוזים דק.
  • 5. אוחזים בסופגנייה וטובלים את מחציתה העליונה במייפל החם. לאחר מכן טובלים בתערובת האגוזים הקצוצים.
  • 6. ממלאים שק זילוף בקרם ובאמצעות צנתר מזליפים את הקרם לסופגניות לאחר שצופו.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים