נושאים חמים

סופגניות אפויות

מתכון לסופגניות קטנות ואפויות שחותכים בצורות עם חותכני העוגיות של הילדים. אם רוצים מזריקים ריבה

סופגניות בצורות של רות אופק (דרור עינב)
סופגניות בצורות של רות אופק (דרור עינב)

מצרכים

  • כ- 40 סופגניות מיני
  • לבצק:
  • 3.5 כוסות קמח (500 גר')
  • 1 כף שמרים יבשים (או חצי שקית/חצי קוביית שמרים טריים)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 1/3 כוס שמן (סויה, קנולה, חמניות וכו')
  • 1/2 כוס מים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • לציפוי ולמילוי:
  • אבקת סוכר
  • ריבת תות חלקה או כל ריבה שאוהבים

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר מניחים את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרים. במידה ומשתמשים בשמרים טריים בקוביה מפוררים את השמרים אל הבצק.
  • 2. מוסיפים למיקסר את שאר החומרים: סוכר, ביצים, שמן, מים ומלח.
  • 2. לשים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ- 5-7 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וגמיש (במידת הצורך מוסיפים לבצק מעט מים).
  • 3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח בטמפ' החדר 30 דקות. לאחר מכן מעבירים למקרר לתפיחה איטית יותר במשך ל4 שעות לפחות ועד 24 שעות.
  • 4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ. בעזרת קורצנים קורצים מהבצק צורות. את עודפי הבצק מאחדים לבצק חדש, מניחים לו לנוח מעט במקרר ואז מרדדים וקורצים צורות נוספות.
  • 5. מניחים נייר אפיה על תבנית תנור ומשמנים אותו קלות באמצעות שמן. מסדרים את סופגניות המיני על נייר האפיה, משמנים מעט את חלקן העליון (הכי נוח עם ספריי שמן)ומניחים להן לתפוח בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 6. לפני האפיה משמנים פעם נוספת את חלקן העליון של הסופגניות ואופים אותן במשך כ- 15 דקות עד שהן מזהיבות.
  • מעבירים ישר לצינון מעל רשת או שפשוט מעבירים את נייר האפיה עם הסופגניות לשיש ונותנים להן להצטנן.
  • 7. בעזרת מזלף או מזרק מיוחד ממלאים את הסופגניות בריבה (לא חובה, הן טעימות בכל מקרה). מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה. אם רוצים אפשר לגלגל את הסופגניות בתערובת של אבקת סוכר וקינמון.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים