הקרונאט, שילוב מטורף והלחם מילים של קרואסון ודונאטס, הומצא בשנת 2013 במאפיית דומיניק אנסל בסוהו ניו יורק וכמה ימים אחר כך הניו יורקרים הגיבו כמו שהם יודעים להגיב - עם תור של מאה איש ואישה שחיכו לקבל את היצירה המטוגנת המופלאה הזו.
סופגניות, לביבות, וכל מה שבאמצע: המתכונים הכי טובים לחנוכה
אנחנו, כמו ישראלים, לא אוהבים לעמוד בתור, אבל כן אוהבים לעמוד במטבח, אז למה אתם מחכים? חנוכה הוא התירוץ המושלם ליצור את הפלא המושחת הזה.
קרונאט במילוי מרשמלו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 10 יחידות
- לבצק:
- 2 כוסות גדושות מאוד קמח
- 20 גרם שמרים (2 כפות)
- 1 כף סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כף שמנת חמוצה
- 1/4 כוס מים קרים
- קורט מלח
- למילוי:
- 150 גרם שקדים גרוסים קלויים
- 20 יחידות מרשמלו
- 100 גרם פירות יער קפואים או טריים
אופן ההכנה
- 1.מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים, מוסיפים את הסוכר, החמאה, השמנת החמוצה והמים בהדרגה ולפי הצורך. אחרי 2-3 דקות לישה, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5-7 דקות נוספות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
- 2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-10 כדורים (כל אחד במשקל 30 גרם) ומרדדים על משטח מקומח כל כדור לעלה אליפטי בעובי 0.5.
- 3. מניחים על כל עלה 2 יחידות מרשמלו, כף מהשקדים הגרוסים ומעט פירות יער, וסוגרים היטב. חשוב לסגור היטב על מנת שלא יפתח במהלך הטיגון. אם הבצק מקומח יתר על המידה ולא נדבק זה לזה בסגירה מרטיבים את הקצוות במעט מים. שומרים עד הטיגון במקרר.
- 4. מחממים שמן לטמפרטורה של 170 מעלות (חם, אבל לא רותח) ומכניסים בעדינות פנימה את הקרונאטס בזה אחר זה. מטגנים עד שמתקבל גוון שחום ויפה ואז הופכים צד עד לקבלת גוון זהה בצד השני.
- 5. מעבירים לנייר סופג, מגלגלים כמו ספינג' בסוכר ומגישים חם.