נושאים חמים

שוקופאי של מיקי שמו

מתכון לשוקופאי המיתולוגי של בורגראנץ' בגרסה במושלמת של מיקי שמו

קינוח שוקופאי של מיקי שמו (דרור עינב)
קינוח שוקופאי של מיקי שמו (דרור עינב)

מצרכים

  • מחבת בקוטר 24 ס"מ עבור 10 קינוחים אישיים
  • לבלילה:
  • 240 גרם חלב (1 כוס)
  • 2 יחידות ביצים (מידה M)
  • 210 גרם קמח ( 1/2 1 כוסות)
  • 1 כף שמן
  • קורט מלח
  • 180 גרם מים (3/4 כוס)
  • למילוי:
  • 500 גרם ממרח שוקולד אהוב
  • לטיגון:
  • שמן לטיגון
  • 2 ביצים טרופות
  • פירורי לחם זהובים

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים את ממרח השוקולד לשק זילוף ומכניסים למקרר.
  • 2. טורפים בקערה את החלב, הביצים והמלח לתערובת אחידה. מנפים את הקמח לתערובת וטורפים היטב. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  • 3. מחממים מחבת עם כף שמן ובעזרת מגבת נייר, מורחים את השמן בשכבה דקה ואחידה על כל המחבת.
  • 4. מוזגים מצקת מהבלילה למחבת ומטגנים כ-2-3 דקות. הופכים ומטגנים דקה נוספת. מוציאים לצלחת וממשיכים כך עם כל השאר. עורמים את החביתיות אחת על גבי השניה (כמו בלינצ'ס או פנקייק). מידי פעם יש להוסיף שוב מעט שמן למחבת ולמרוח עם ניר מגבת בשכבה אחידה.
  • 5. מוציאים את שק הזילוף עם השוקולד מן המקרר, ומזלפים במרכזה של כל חביתייה, פס שוקולד באורך 10 ס"מ. מקפלים את הצדדים מעט כלפי פנים ומגלגלים (כמו בלינצ'ס), כך שמתקבלת מעטפה מאורכת וסגורה מכל הפינות.
  • 6. מחממים מחבת עם שמן חם. טובלים את החביתיות ממולאות השוקולד בביצה, בפירורי לחם ומעבירים ישר למחבת עם השמן החם. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים