נושאים חמים

סופגניות קוטג' זריזות

מתכון לסופגניות קוטג' הונגריות בלי שמרים, התפחות ובלגן. זוהי סופגניה שתלך בקלות גם לכיוון המלוח יחד עם גבינות וירקות לסוגם. שידוך נוסף מתבקש הוא עם שמנת חמוצה וריבת פירות יער.

סופגניות קוטג' (מערכת וואלה! NEWS , דרור עינב)
סופגניות קוטג' (מערכת וואלה! NEWS , דרור עינב)

מצרכים

  • ל -15 סופגניות בינוניות
  • 250 גרם גבינת קוטג' (גביע קוטג')
  • 3 ביצים
  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • להגשה
  • ריבה חמצמצה ואבקת סוכר/קרם פרש/ שמנת חמוצה ודבש

אופן ההכנה

  • 1. בשלב ראשון ניתן לשפוך את גביע הקוטג' לתוך מסננת או להעביר דרך בד כדי להגיר נוזלים, אולם זו לא חובה. ניתן לחילופין להשתמש למתכון זה בגבינות לאפייה או בגבינת ריקוטה.
  • 2. בקערה בינונית טורפים ביצים וסוכר, מכניסים פנימה את גבינת הקוטג' ולאחר מכן את היבשים והתמציות ומערבבים היטב. . לוקחים כף גלידה או שתי כפות רגילות וקורצים כדורים.
  • 3. מטגנים בשמן חם כ-2 דקות מכל צד. חשוב לא לטגן בשמן רותח אחרת הפנים לא יהיה מוכן והחוץ ישרף. חשוב! מאחר וגבינת הקוטג' מכילה נוזלים ומלחים המפגש בין הבלילה לשמן החם מייצר הרבה רעש, התזות והתרחשויות. בנוסף יתגלו נקודות חומות במעטפת של הסופגניות, המעידות על אותו מפגש מהיר ועצבני בין שמן למים. אין מה להיבהל זוהי התוצאה וכך זה אמור להיראות.
  • 4. מעבירים את הסופגניות על גבי רשת / מסננת מרופדת נייר סופג.
  • 5. מגישים עם ריבה חמצמצה ואבקת סוכר או עם קרם פרש/ שמנת חמוצה ודבש.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים