וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות קוטג' הונגריות

בלי שמרים, התפחות ובלגן, מירב שיינר מכינה סופגניה הונגרית מהירה עם קוטג', שכל כך פשוט להכין

סופגניות קוטג'. דרור עינב, מערכת וואלה! NEWS
לא צריך שמרים. סופגניות קוטג' מהירות/מערכת וואלה! NEWS, דרור עינב

באוקטוגון של בודפשט לפני הרבה מאד שנים, הסתובבתי בשווקים בדיוק בעונה זו של השנה וריחות משכרים עלו מדוכני האוכל: מיני אגוזים קלויים מסוכרים, קיורטוש בניחוח קינמון, לנגוש מלוח וקריספי וגם גויו (כדורים מטוגנים). לצידם כמובן מאפי השמרים המצויינים, שטרודלים וליקרים בעבודת יד, גבינות הצאן והררי הפפריקש המעושן.

השמש שקעה ושלג החל יורד, ולי לא נותרה ברירה אחרת אלא להמשיך ולהתפנק עד שאפשר יהיה לצאת שוב אל הרחוב ולחזור אל בית באלינט לקראת ארוחת ערב שבת עם ילדי הקהילה היהודית.

בהשראת אותו ביקור החלטתי להכין סופגניה הונגרית מגבינת קוטג' שמכינים בצ'יק צ'אק, בלי שמרים ובאלגן. זוהי סופגניה שתלך בקלות גם לכיוון המלוח יחד עם גבינות וירקות לסוגם. שידוך נוסף מתבקש הוא עם שמנת חמוצה וריבת פירות יער.

עוד מתכונים לחנוכה
עוד מתכוני סופגניות

סופגניות קוטג' זריזות

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

20 דקות עבודה,קל להכנה,15 יחידות
סופגניות קוטג'. דרור עינב, מערכת וואלה! NEWS
סופגניות קוטג'/דרור עינב

מצרכים למתכון

    • 250גרםקוטג' - גביע (ניתן להחליף בגבינות לאפייה או ריקוטה)
    • 3ביצים
    • ¼1 כוסותקמח
    • 2כפותסוכר
    • כפיתסודה לשתייה
    • כפיתגרידת לימון
    • ¼כפיתתמצית וניל
  • להגשה

    • ריבה חמצמה ואבקת סוכר / קרם פרש / שמנת חמוצה ודבש

אופן ההכנה

איך מכינים סופגניות קוטג' זריזות?

  • 1
    בשלב ראשון ניתן לשפוך את גביע הקוטג' לתוך מסננת או להעביר דרך בד כדי להגיר נוזלים, אולם זו לא חובה. ניתן לחילופין להשתמש למתכון זה בגבינות לאפייה או בגבינת ריקוטה.
  • 2
    בקערה בינונית טורפים ביצים וסוכר, מכניסים פנימה את גבינת הקוטג' ולאחר מכן את היבשים והתמציות ומערבבים היטב. לוקחים כף גלידה או שתי כפות רגילות וקורצים כדורים.
  • 3
    מטגנים בשמן חם כ-2 דקות מכל צד. חשוב לא לטגן בשמן רותח אחרת הפנים לא יהיה מוכן והחוץ ישרף. חשוב! מאחר וגבינת הקוטג' מכילה נוזלים ומלחים המפגש בין הבלילה לשמן החם מייצר הרבה רעש, התזות והתרחשויות. בנוסף יתגלו נקודות חומות במעטפת של הסופגניות, המעידות על אותו מפגש מהיר ועצבני בין שמן למים. אין מה להיבהל זוהי התוצאה וכך זה אמור להיראות.
  • 4
    מעבירים את הסופגניות על גבי רשת / מסננת מרופדת נייר סופג.
  • 5
    מגישים עם ריבה חמצמצה ואבקת סוכר או עם קרם פרש/ שמנת חמוצה ודבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully