נושאים חמים

פירושקי

מתכון של קפה שרגא לפירושקי-כיסונים מטוגנים במילוי תפו"א שאי אפשר להפסיק לאכול

פירושקי (יח
פירושקי (יח"צ , קירה קצ'לי)

מצרכים

  • לבצק:
  • 1 קילו קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות מים (אם צריך להוסיף עוד קצת)
  • למילוי:
  • 2 בצלים
  • 6 תפוחי אדמה
  • מלח, פלפל
  • חופן שמיר
  • שמן עמוק לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את השמן ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה ולא דביק.
  • 2. מעבירים לקערה נקייה, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  • 3. הכנת המילוי: קוצצים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
  • 4. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים עד ריכוך.
  • 5. מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים מלח, פלפל, חופן שמיר קצוץ ואת הבצל מטוגן. מקררים לטמפרטורת החדר.
  • 6. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר, קורצים עיגולים עם קורצן או כוס, לפי הגודל שרוצים (קוטר של 7 ס"מ זה אידאלי), שמים כף מילוי וסוגרים, מהדקים היטב.
  • 7. מטגנים בשמן חצי עמוק משני צדדים ומוציאים לנייר סופג.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים