נושאים חמים

תפוחי אדמה ממולאים

סיר תפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז ברוטב לימוני

תפוחי אדמה ממולאים בסגנון הודי של רות אוליבר (יח
תפוחי אדמה ממולאים בסגנון הודי של רות אוליבר (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 5-8 מנות
  • 8-12 תפוחי אדמה בינוניים
  • למלית:
  • 300 גרם בשר
  • 1 בצל מגורד על פומפייה
  • 1 עגבניה מגורדת על פומפייה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס אורז
  • 1 כפית מלאה תבלין לקציצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום
  • 1 צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
  • 3 גבעולי נענע קצוץ (אופציונלי)
  • 2 כוסות מרק
  • 1 כוס יין
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומרוקנים את תוכנם (כדאי להיעזר בכפית פריזיאן). את התוכן שומרים לרוטב.
  • 2. מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את תפוחי האדמה (מהשאריות מגללים כדורים אותם נכניס לרוטב).
  • 3. שמים את כל חומרי הרוטב ואת תוכנם של תפוחי האדמה בסיר רחב ושטוח ומערבבים.
  • 4. מניחים את תפוחי האדמה הממולאים ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את עודפי המילוי ככדורי בשר, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35 דקות או עד שתפוחי אדמה מבושלים ורכים, מגישים חם. מידי פעם מנענעים את הסיר בתנועות סיבוביות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים