וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בראוניז שוקולד גבינה מושחתים

שילוב מענג של שכבת שוקולד עסיסית עם שכבת גבינת שמנת צחורה ומפנקת, שכשמערבבים ביניהם נוצרת חגיגה בפה

מתכון מאת: רות אופק, מערכת וואלה

בראוניז שוקולד-גבינה של רות אופק. דרור עינב,
בראוניז שוקולד-גבינה של רות אופק/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתבנית בגודל 24X24 ס"מ
  • לשכבת השוקולד:
  • 200 גר' שוקולד
  • 150 גר' חמאה
  • 100 גר' (1/2 כוס) סוכר
  • 3 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • לשכבת הגבינה:
  • 1 חבילה (200 גר') גבינת שמנת (עדיף 25-30% ולא דלת שומן) בטמפ' החדר
  • 100 גר' (1/2 כוס) סוכר
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • 1. שכבת השוקולד: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד והחמאה
  • ומוסיפים לקערה לפי הסדר את יתר החומרים, תוך ערבוב בין כל הוספה: סוכר, ביצים ותמצית וניל, קקאו ולבסוף קמח. מערבבים עד שהתערובת אחידה ונזהרים לא לערבב יתר על המידה.
  • 2. שכבת הגבינה: מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה. הכי נוח לערבל במיקסר עם וו גיטרה אולם ניתן גם לערבל ידנית. חשוב שהגבינה תהיה בטמפרטורת החדר אחרת יהיה קשה מאוד לערבל אותה ללא גושי שיוותרו גבינה.
  • 3. ההרכבה: יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כמות קטנה מהבלילה בצד לשם יצירת מראה השיש.
  • יוצקים את תערובת הגבינה מעל תערובת השוקולד ומיישרים את פני התבנית. בעזרת כפית יוצקים נקודות של תערובת השוקולד מעל לשכבת הגבינה, ולאחר מכן יוצרים דוגמת שיש על פני התבנית בעזרת קיסם או סכין - מעבירים דרך נקודות תערובת השוקולד בתנועת ערבוב עדינה.
  • 4. אפייה: אופים את הבראוניז בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 25-30 דקות עד שהשוליים משחימים והמרכז עדיין מעט רך. חשוב לא לאפות יתר על המידה שאז הבראוניז שלנו יהפכו לעוגה ויהיו פחות עסיסיים במרכז.
  • 5. מצננים את הבראוניז ומכניסים אותם למקרר או למקפיא עד לקרור מלא. לקבלת קוביות בראוניז שחתוכות יפה רצוי להקפיא את הבראוניז ואז לחתוך אותם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully