וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות טוניסאיות

מתכון של הבשלנית נורית עמנו לקציצות הפתעה טוניסאיות נימוחות שמחביאות בתוכן ביצה קשה, ברוטב סמיך ומנחם

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

קציצות הפתעה טוניסאיות. נמרוד סונדרס
קציצות הפתעה טוניסאיות

מצרכים למתכון

  • עבור 12 קציצות
  • 1 ק"ג בשר בקר טרי טחון
  • 1 כף זרעי שומר טחונים
  • 1 כף כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף אריסה
  • 1 כף שום כתוש
  • 6 ביצים קשות, קלופות וחצויות לחצי
  • לרוטב:
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • מעט פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים + 4-5 כוסות מים נוספות

אופן ההכנה

  • 1. הרוטב: בסיר עמוק שמים את כל מרכיבי הרוטב עם 1/2 כוס מים ומבשלים ללא מכסה כ-10 דקות על אש נמוכה.
  • 2. מוסיפים 4-5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ממשיכים לבשל על אש קטנה ובינתיים מכינים את הקציצות.
  • 3. הקציצות: מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים והאריסה.
  • 4. מניחים בכף היד חצי ביצה קשה, לוקחים מתערובת הבשר ועוטפים בה את הביצה לכדור סגור . ממשיכים כך עם כל הביצים והבשר.
  • 5. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב ומבשלים כמעט שעה עד שהרוטב הופך לסמיך מאוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully