נושאים חמים

לחמניות לשבת

מתכון ללחמניות רכות לשבת. המאפים כה רכים ומבושמים שניתן לאכול בהנאה בין ערביים עם כוס תה חם לפני שהשבת נכנסת, או למחרת בשבת בבוקר לצד קונפיטורה טובה כפי שהיינו נוהגים אנו לפני שנים רבות

לחמניות מתוקות לשבת (נמרוד סונדרס)
לחמניות מתוקות לשבת (נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • ל-20 לחמניות בתבנית 30X20 ס"מ (בשתי פעמיים)
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות כף) חלב חם (לא רותח)
  • 60 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 90 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה גדולה + 2 חלמונים
  • 90 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
  • 1 כפית מלח
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח מנופה
  • לציפוי:
  • 50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: מכניסים לקערה קטנה את החלב, הסוכר והשמרים. מערבבים היטב ומניחים להתססה בת 10 דקות.
  • 2. בקערה בינונית טורפים את הביצים עם תמצית הווניל, השמנת המתוקה והחמוצה ומאחדים עם תערובת החלב והשמרים לבלילה אחידה.
  • 3. מוסיפים לקערת הרטובים את הקמח והמלח בשתי פעימות ומערבלים עם וו לישה כ- 5 דקות או לשים עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק.
  • 4. התפחה ראשונה: מעבירים לקערה מקומחת קלות ומכסים במגבת. מתפיחים כשעתיים עד להכפלת הנפח.
  • 5. עיצוב: מקמחים את משטח העבודה, מעבירים על גביו את הבצק ולשים לכדי סגירה (מקפלים מהחוץ אל הפנים ומכדררים לכדור גדול). מקמחים שוב ומרדדים ליריעה בעובי 5 מ"מ. חותכים לרצועות וחוצים לשניים. כל רצועה חצויה תגיע בממוצע ל-10 ס"מ. מעצבים לצורת S ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה, במרחק ס"מ אחת מהשנייה. מניחים את יתרת היריעות המגולגלות על נייר אפיה, ולאחר מכן מעבירים לתבנית שתצא מן התנור ותתפנה שוב.
  • 6. התפחה שניה: מכסים שוב במגבת, מתפיחים 40 דקות ומחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 7. אפיה: ממיסים את החמאה במיקרוגל, מצננים מעט ומורחים על גבי הלחמניות בעדינות. אופים כ-15 דקות עד לחמניות תפוחות מעבר לשולי התבנית בגוון ענברי.
  • 8. צינון והגשה: מעבירים את הלחמניות עם נייר האפייה על גבי רשת צינון ל-5 דקות. מגישים חם בלוויית חמאה, אבקת סוכר ואבקת קינמון או לצד מרמלדה / קונפיטורה טובה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים