נושאים חמים

אחיאקו (Ajiaco) קולומביאני

מתכון למרק קולמביאני על בסיס עוף ותפוחי אדמה המוגש עם תירס, אבוקודו, צלפים ושמנת חמוצה של דליה אלחדף ממסעדת טוטומה

מרק קולומביאני של דליה אלחדף (דרור עינב)
מרק קולומביאני של דליה אלחדף (דרור עינב)

מצרכים

  • 6-8 מנות
  • 3 חזה עוף נקיים בלי עור
  • 3 ליטר מים
  • 4 קלחי תירס נקיים חתוכים לשניים
  • 3 בצל ירוק
  • 1 כרישה קטנה
  • 2 שיני קצוצים
  • צרור קטן של כוסברה (אופציונלי)
  • 1/2 קילו תפו"א מסוג ראטה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1 קילו תפו"א לבן קלופים וחתוכים לעיגולים של 0.5 .ס"מ
  • 1/2 כפית תימין יבש
  • 1/2 אורגנו יבש
  • להגשה:
  • 1 שמנת חמוצה להגשה
  • 1 ספל צלפים קטנים להגשה
  • חצי אבוקדו לאדם להגשה

אופן ההכנה

  • 1. בתוך סיר עמוק שמים חזה עוף, בצל ירוק, כרישה, שיני שום ומים. מרתיחים ומנקים את הקצף שנוצר.
  • 2.מוסיפים את הכוסברה, המלח והפלפל ומבשלים כ-45 דקות.
  • 3. מסננים את הציר ומשאירים רק את חזה העוף.
  • 4.קורעים את העוף לחוטים (בידיים) ומשאירים בצד.
  • 5. שמים את ציר העוף בתוך סיר עמוק ומוסיפים פנימה תפוחי אדמה, תירס, מלח ופלפל לפי הטעם, אורגנו ותימין. מבשלים בין חצי שעה -ל45 דקות ומערבבים לעתים תכופות כדי להסמיך את המרק (אם מתקבל מרקם סמיך מידי, מוסיפים מים רותחים).
  • 6. ההגשה: מגישים בקערת מרק עמוקה את המרק עם תפוחי האדמה וחתיכת תירס לכל אדם. מעל המרק מפזרים מהעוף ולצד הקערה שמים בצלוחיות קטנות צלפים ושמנת חמוצה, יחד עם חצי אבוקדו. מוסיפים למרק לפי הטעם.
  • שתף

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים