נושאים חמים

מוקפץ עוף וחזה אווז

בדיוק לרגעים בהם הרעב תוקף ומתחשק לטרוף את כל העולם, נולד המוקפץ. מסעדת אויאמה מקפיצה יחד אורז עם עוף, חזה אווז מעושן וירקות לארוחה שלמה ברגע

אורז מוקפץ עם חזה עוף וזה אווז מעושן של מסעדת אויאמה (יח
אורז מוקפץ עם חזה עוף וזה אווז מעושן של מסעדת אויאמה (יח"צ)

מצרכים

  • עבור 2-3 מנות
  • 1 כוס אורז יסמין
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
  • 1 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר חתוך למקלונים קטנים
  • 1/4 כוס בצל ירוק, חתוך למקלות באורך 2-3 ס"מ
  • 1/4 כוס נבטים סיניים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 כף רוטב פטריות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית שמן שומשום
  • להגשה, בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. האורז: שוטפים היטב את האורז ומסננים את המים. מחממים כף שמן בסיר ומטגנים את האורז תוך ערבוב כ-3-4 דקות. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות.
  • 2. משאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות ולאחר מכן 'פותחים' (מפרידים מעט) את האורז בעזרת מזלג גדול ומקררים בכלי פתוח.
  • 3.הכנת המנה: מחממים כף שמן בווק או מחבת גדולה. טורפים את הביצה ומטגנים תוך ערבוב (כמו מקושקשת)במחבת כדקה. מוסיפים את העוף, חזה האווז, השום והג'ינג'ר ומקפיצים 2-3 דקות.
  • 4. מוסיפים את הגזר והבצל ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים את האורז ושאר החומרים ומקפיצים תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות.
  • 5. הגשה: טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם בצל ירוק קצוץ לקישוט.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים