נושאים חמים

פולנטה ירוקים ופטריות

מתכון לפולנטה עשירה עם תרד, פטריות ודלעת של השף אסף שנער מחוות צוק

פולנטה (דרור עינב)
פולנטה (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 2-4 סועדים
  • לדלורית צלויה:
  • 1 דלורית חצויה (בשוק יש מגוון דלועים שניתן להשתמש בהם) מרוקנת מגרעינים ופרוסה לפלחים עבים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף דבש
  • ½ צרור טימין
  • לפולנטה:
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • 5 פטריות פורטובלו גדולות (ניתן להחליף בפטריות מלך)
  • 25 גרם חמאה
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 4 כוסות חלב
  • 1 כוס קמח פולנטה
  • 1 צרור רוקט, קצוץ
  • 1 חבילת תרד, קצוץ
  • 200 גרם פרמזן מגורר
  • מיץ מ-½ לימון
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • להגשה:
  • גילופי פרמזן (משתמשים בקולפן ירקות)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל -180 מעלות.
  • 2. מערבבים את שמן הזית, המלח, הפלפל, הדבש והטימין. מעסים במשרת התבלינים את פלחי הדלורית ומניחים על תבנית עם נייר אפיה. צולים בתנור כ-15 דקות או עד שהדלורית רכה ומוכנה לאכילה.
  • 3. בינתיים מניחים סיר בינוני על אש גבוהה. מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שמזהיב.
  • 4. מוסיפים לסיר את הפטריות, מתבלים במעט מלח ופלפל ומטגנים על אש גבוהה עד שהפטריות מתקרמלות.
  • 5. מוסיפים את החמאה והשום ומטגנים כ- 3 דקות נוספות.
  • 6. שופכים פנימה את החלב וכשהוא רותח מוסיפים את הפולנטה בקצב אחיד תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
  • 7. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לערבב כ- 15 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה (במידה ונהיה סמיך מידי ניתן להוסיף מים או חלב). ממשיכים לבשל על אש נמוכה לכ- 20 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. חשוב להקפיד לערבב את הפולנטה כך שהיא לא תידבק לתחתית הסיר ולצדדים.
  • 8. מוסיפים לסיר את הירוקים הקצוצים, הפרמזן המגורר, מיץ הלימון והשמנת תוך כדי ערבוב.
  • 9. ההגשה: טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מחממים את פלחי הדלורית. מסדרים את הפולנטה על צלחת ומניחים עליה את הדלורית הצלויה עם גילופי פרמזן.
  • טיפ: אם לא מגישים מיד והפולנטה מתגבשת ומתמצקת, פותחים אותה עם מעט חלב או שמנת על אש נמוכה תוך ערבוב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים