וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנסיכה שארלוט: עוגה מלכותית ב-10 דקות

רות אופק, בשיתוף סוגת

11.6.2018 / 7:09

קשה להאמין אבל 10 דקות עבודה, 6 מרכיבים וסירופ סוכר, זה כל מה שנדרש להכנת העוגה המדהימה הזאת. רות אופק מכינה עוגת שארלוט מלכותית עם תותים וגבינת מסקרפונה

עוגת השארלוט שייכת למחלקת קינוחי הרושם, ולמרות שהיא נראית חגיגית וכמעט מלכותית, יש לי כמה טריקים שמאפשרים לקצר את זמן ההכנה לפחות מעשר דקות.

עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה. דרור עינב,
גם המלכה אליזבת לא תדע שזו עוגה של 10 דקות. שארלוט תותים/דרור עינב

הסוד הוא פשוט: בישקוטים מוכנים, המשמשים גם לקישוט המעטפת החגיגית סביב העוגה, אבל גם מסייעים לבנות את השכבות בעוגה עצמה. התוצאה מרשימה ואיש לא ידע שהכנתם אותה במהירות הבזק. לזה אני קוראת מתכון מנצח.

עוד רות אופק:
בראוניז הפתעות
פבלובה תותים קלה להכנה
באונטי קייק פופס
למתכונים קלים ומתוקים נוספים

עוגת שארלוט

מתכון מאת: רות אופק

עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה. דרור עינב,
עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב

מצרכים למתכון

    • ½1 חבילותבישקוטים
    • 1חבילהמסקרפונה (200 גרם) - בטמפ' החדר
    • ½1 חבילותשמנת מתוקה 38% (375 גרם)
    • 3כפותאבקת סוכר
    • 300גרםתותים - חתוכים לפרוסות דקות לאורך (משאירים כמה תותים שלמים לקישוט)
  • לסירופ:

    • ½כוססוכר (100 גרם)
    • ½כוסמים (120 גרם)

אופן ההכנה

איך מכינים עוגת שארלוט?

  • 1
    מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט. מצננים.
  • 2
    עוברים להכנת קרם המסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם המסקרפונה (חשוב לטעום לפני ההקצפה שחלילה לא התקלקלה, זו גבינה עדינה) ואבקת הסוכר לקרם יציב.
  • 3
    מרכיבים: מניחים רינג או חישוק של תבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ על צלחת ההגשה. חותכים למחצית מהבישקוטים את הקצה על מנת שיעמדו ישר על התבנית ומסדרים אותם סביב הרינג כך שהחלק המעוגל יציץ החוצה.
    עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב
  • 4
    חותכים את הבישקוטים הנותרים לחצאים ורבעים ומסדרים בתחתית כך שימלאו באופן שווה את החלק התחתון (אם צריך חותכים את הבישקוטים קטן יותר).
    עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב
  • 5
    מרטיבים את הבישקוטים שבתחתית בסירופ סוכר עם מברשת אפיה או בעזרת כף.
    עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב
  • 6
    מסדרים שכבה של פרוסות תותים על גבי הבישקוטים.
    עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב
  • 7
    מכסים את התותים במחצית מכמות קרם המסקרפונה בעזרת שק זילוף או כף. מסדרים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים, שוב מרטיבים בסירופ הסוכר, מכסים בפרוסות תותים ומעליהם המחצית הנותרת של הקרם.
    עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב
  • 8
    מקשטים: להכנת קישוט כמו בתמונה משתמשים בשק זילוף ובצנטר כוכ. מזלפים פסים של קרם מהצד החיצוני של העוגה כלפי פנים. אין צורך לזלף עד למרכז העוגה ומספיק לזלף כמה סנטימטרים. את המרכז ממלאים בתותים השלמים. להשלמת הקישוט ניתן להוסיף כמה עלי נענע.
    עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב
  • 9
    מעבירים את השארלוט למקרר להתייצבות ולפני ההגשה מסירים את הרינג בעדינות.
רות אופק, בשיתוף סוגת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully