עוגת השארלוט שייכת למחלקת קינוחי הרושם, ולמרות שהיא נראית חגיגית וכמעט מלכותית, יש לי כמה טריקים שמאפשרים לקצר את זמן ההכנה לפחות מעשר דקות.
הסוד הוא פשוט: בישקוטים מוכנים, המשמשים גם לקישוט המעטפת החגיגית סביב העוגה, אבל גם מסייעים לבנות את השכבות בעוגה עצמה. התוצאה מרשימה ואיש לא ידע שהכנתם אותה במהירות הבזק. לזה אני קוראת מתכון מנצח.
עוד רות אופק:
בראוניז הפתעות
פבלובה תותים קלה להכנה
באונטי קייק פופס
למתכונים קלים ומתוקים נוספים
עוגת שארלוט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½1 חבילותבישקוטים
- 1חבילהמסקרפונה (200 גרם) - בטמפ' החדר
- ½1 חבילותשמנת מתוקה 38% (375 גרם)
- 3כפותאבקת סוכר
- 300גרםתותים - חתוכים לפרוסות דקות לאורך (משאירים כמה תותים שלמים לקישוט)
לסירופ:
- ½כוססוכר (100 גרם)
- ½כוסמים (120 גרם)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת שארלוט?
- 1מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט. מצננים.
- 2עוברים להכנת קרם המסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת עם המסקרפונה (חשוב לטעום לפני ההקצפה שחלילה לא התקלקלה, זו גבינה עדינה) ואבקת הסוכר לקרם יציב.
- 3מרכיבים: מניחים רינג או חישוק של תבנית עוגה בקוטר 22 ס"מ על צלחת ההגשה. חותכים למחצית מהבישקוטים את הקצה על מנת שיעמדו ישר על התבנית ומסדרים אותם סביב הרינג כך שהחלק המעוגל יציץ החוצה.
עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב - 4חותכים את הבישקוטים הנותרים לחצאים ורבעים ומסדרים בתחתית כך שימלאו באופן שווה את החלק התחתון (אם צריך חותכים את הבישקוטים קטן יותר).
עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב - 5מרטיבים את הבישקוטים שבתחתית בסירופ סוכר עם מברשת אפיה או בעזרת כף.
עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב - 6מסדרים שכבה של פרוסות תותים על גבי הבישקוטים.
עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב - 7מכסים את התותים במחצית מכמות קרם המסקרפונה בעזרת שק זילוף או כף. מסדרים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים, שוב מרטיבים בסירופ הסוכר, מכסים בפרוסות תותים ומעליהם המחצית הנותרת של הקרם.
עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב - 8מקשטים: להכנת קישוט כמו בתמונה משתמשים בשק זילוף ובצנטר כוכ. מזלפים פסים של קרם מהצד החיצוני של העוגה כלפי פנים. אין צורך לזלף עד למרכז העוגה ומספיק לזלף כמה סנטימטרים. את המרכז ממלאים בתותים השלמים. להשלמת הקישוט ניתן להוסיף כמה עלי נענע.
עוגת שארלוט עם תותים וקרם מסקרפונה/דרור עינב - 9מעבירים את השארלוט למקרר להתייצבות ולפני ההגשה מסירים את הרינג בעדינות.