נושאים חמים

עלי גפן נוסח טורקיה

השף מולי מגריסו ממסעדת אונזה משתף במתכון לעלי הגפן המופלאים שלו, בסגנון טורקי, עם תערובת אורז ועשבי תיבול

צילום: נמרוד סונדרס, עריכה: יותם וקס

מצרכים

  • 500 גרם עלי גפן כבושים (ניתן להשיג בשווקים או בסופר מרקט) או עלי גפן טריים
  • 1/2 1 כוסות אורז לבן
  • 1בצל לבן קצוץ דק
  • 1 צרור שמיר קצוץ
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 צרור עלי נענע קצוצים (ללא הגבעולים)
  • 50 גרם חמוציות קצוצות
  • 1 לימון סחוט למיץ
  • 1 כוס מים
  • לבישול:
  • 2 לימונים סחוטים למיץ
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1.עלי הגפן: משרים את עלי הגפן המשומרים כשעה ומחליפים את המים כל 20 דקות. העלים המשומרים מלוחים מאוד לכן חשוב לבצע את הפעולה הזו. אם יש ברשותכם עלי גפן טריים חולטים במים רותחים ומעבירים למים קרים.
  • 2. המילוי: בסיר רחב מטגנים את הבצל עם שמן זית עד לשקיפות, מוסיפים את החמוציות והאורז וממשיכים לטגן על אש בינונית. מוסיפים את עשבי התיבול, כוס המים ומיץ הלימון. מערבבים עד שהאורז סופג את כל הנוזלים. מסירים מהאש ומקררים (ניתן לפזר את המילוי על מגש על מנת שיתקרר מהר יותר).
  • 3. גלגול עלי הגפן: מפזרים על משטח העבודה את עלי הגפן כאשר החלק המחוספס שלהם פונה מעלה. מניחים כף מילוי בצידו הרחב של העלה ומשאירים כ-2 ס"מ מכל צד לקיפול. מקפלים את שני צידי העלה על המילוי ומגלגלים כלפי מעלה לכיוון החלק הצר לסגירת העלה.
  • 4. מרפדים סיר רחב בשכבה של עלי גפן פתוחים ללא מילוי ומסדרים את עלי הגפן הממולאים מעליהם כאשר הם צמודים אחד לשני, אפשר גם בקומות. חשוב להקפיד לסדר אותם בצפיפיות על מנת שלא יפתחו במהלך הבישול.
  • 5. הבישול: לאחר שסיימנו למלא את כל עלי הגפן ולסדר בסיר, שופכים מעל את מיץ הלימון, שמן הזית והמלח ומכסים במים עד שיכסו כמעט את העלים. מניחים צלחת הפוכה כמשקולת כדי שעלי הגפן הממולאים לא יצופו ולא ייפתחו במהלך הבישול, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מכבים את האש, מחכים שעלי הגפן יתקררו ורק אז מוציאים מהסיר לכלי הגשה.
  • שתף

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים