נושאים חמים

לחמניות פיצה

לחמניות רכות שבזמן רידוד הבצק טומנים בתוכן מלית של רוטב עגבניות, גבינה וזיתים. אפשר להכין מראש והן נשמרות נפלא

לחמניות פיצה (יח
לחמניות פיצה (יח"צ , דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 12-14 לחמניות
  • לבצק:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן זית
  • למלית:
  • 1 כוס רוטב עגבניות סמיך
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 3 כפות זיתים קצוצים גס/ גרעיני תירס/ טונה
  • ביצה, להברשה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מכסים בניילון ומניחים לו לתפוח לפחות שעה ורבע או עד להכפלת הנפח.
  • 2. מחלקים את הבצק ל-6 או 7 חלקים שווים. מרדדים כל חלק, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינה וזיתים או תוספת אחרת.
  • 3. מקפלים את הבצק פעם אחת מכל צד וסוגרים לרצועה. חוצים את הרצועה ומגלגלים כל חצי ללחמניה בצורת שבלול - סה"כ 12-14 לחמניות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים חצי שעה לפחות או עד שהלחמניות תופחות.
  • 4. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות. אחרי שהלחמניות תפחו, מברישים בביצה ואופים אותן כחצי שעה עד הזהבה יפה. מרימים אחת מהן לוודא שהתחתית שלהן אפויה כמו שצריך. כדי לדעת שלא נותר חלל בצקי ולא אפוי, מקישים עליה- אם בוקע צליל, הן מוכנות.
  • 5. מניחים ללחמניות להתקרר לפני שאוכלים. אפשר לחמם מעט לפני ההגשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים