נושאים חמים

שורשים צלויים עם גבינה צ'רקסית

מתכון לירקות שורש צלויים עם גבינה צ'רקסית וסלסה של אגוזים של השף אסף שנער מחוות צוק. מנה מעולה וקלה להכנה בבית

סלקים וגזרים צבעוניים צלויים עם סלסת אגוזי מלך ןגבינה צ'רקסית (דרור עינב)
סלקים וגזרים צבעוניים צלויים עם סלסת אגוזי מלך ןגבינה צ'רקסית (דרור עינב)

מצרכים

  • עבור 6-8 מנות
  • לירקות:
  • 3 סלקים קטנים אדומים
  • 3 סלקים מפוספסים
  • 3 סלקים צהובים
  • 3 גזרים סגולים
  • 3 גזרים צהובים
  • 3 גזרים כתומים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 ענפי טימין
  • 6 שיני שום
  • לסלסה אגוזים:
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • ½ צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • ½ צרור כוסברה, קצוץ
  • ½ צרור נענע ,קצוץ
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 שן שום, קצוצה
  • להגשה:
  • 120 גרם גבינה צ'רקסית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל- 220 מעלות ושוטפים את הסלקים והגזרים היטב כיוון שיוגשו בקליפתם.
  • 2. בתבנית אפיה מניחים את הגזרים שלמים (אם הם גדולים חותכים לחצי), מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, טימין ו-3 שיני שום ומכניסים לתנור לכ-15 דקות.
  • 3. פורסים את הסלקים לעיגולים ומסדרים בתבנית נוספת. גם אותם מתבלים במלח, פלפל, טימין, שמן זית ו-3 שיני שום ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות.
  • 4. בינתיים מכינים את סלסלת האגוזים: מערבבים את האגוזים הקצוצים, הבצל, הירוקים, מיץ הלימון, המלח, הפלפל, שן השום ושמן הזית ומניחים בצד.
  • 5. מוציאים את הירקות מהתנור, מקררים לטמפ' החדר ומסדרים במחבת (כזו שיכולה להיכנס לתנור) או בתבנית שהמנה תוגש בה.
  • 6. הגשה: מפזרים את הגבינה מעל מחבת הירקות ומכניסים לתנור ל- 8 דקות, עד שהגבינה ניצלת מעט. מפזרים את סלסת האגוזים ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים